ЦСКА скочи на синдика

ЦСКА скочи на синдика | StandartNews.com

В ЦСКА продължава да ври и кипи. Днес шефовете на "червените" излязоха с декларация, с която искат смяната на синдик Дора Милева. "Ръководителите на нашия клуб са единодушни, че същата не изпълнява задълженията си и с действията си застрашава интересите на кредиторите и длъжника", пише в декларацията. Като основен довод е посочен договорът с "Еврофутбол лимитед". "От публикации в медийното пространство вчера, се установява, че на 12.05.2016 г. Дора Милева е сключила договор с "Еврофутбол лимитед", по силата на който ПФК ЦСКА АД е длъжно да рекламира непрекъснато и пряко по всякакъв начин търговската марка и дейността на компанията", пишат още "червените" и добавят, че изпълнителният директор на клуба също трябвало да сложи подписа си върху споразумението. Според ЦСКА, Милева няма право да се разпорежда с парични средства, които принадлежат на ПФК ЦСКА АД без изричното и предварително съгласие на съда.

"За допуснатите от нея нарушения ще сезираме министрите на правосъдието и икономиката, както и прокуратурата", заявяват още от ЦСКА. От клуба допълват още, че "Ефбет лимитед" няма абсолютно никакво основание да превежда сумата от 33 750 лв., тъй като същото не е акционер във ФК ЦСКА АД.

Самата Дора Милева отговори на декларацията. "Не смятам, че съм нарушила интересите на кредиторите. Напротив - защитавам ги. Договорът с "Ефбет" е напълно законен и няма от какво да се притеснявам. Дано има повече такива фирми, които да инвестират в дружеството. Аз бих попитала ЦСКА: Страхувате ли се, че клубът може да получи лиценз за "А" група", каза Милева пред "Топспорт".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай