ЦСКА се жалва на Интерпол

ЦСКА се жалва на Интерпол | StandartNews.com

Изгониха инвеститор за 25 млн., разкри Томов

ЦСКА ще поиска от Интерпол да се заеме с мениджъра Дуарте Коща. Това обяви изпълнителният директор на клуба Александър Тодоров след 5:0 с "Марек" в петък късно вечерта. Агентът на Нилсон Антонио и Бернардо Тангариня, който осъди "червените" за близо 500 000 евро компенсация, играел партия с бившите собственици от "Титан", ставя ясно още от думите на шефа.

"Класическа схема за източване, от хора, които докараха клуба до фалит. Наглост и безочие. Същият този Дуарте Коща води тези дела. Вече говорим не само за български измамници, но и за международни", ядоса се Тодоров.

"Имаме 21 дни за обжалване и ще го направим. Бях почти сигурен, че по тези дела няма как да излезе решение в наша вреда. Това са измами", продължи той.

"Някои хора не вярваха, че ще се справим и чакаха да хвърлим кърпата. Затова сега се чудят как не фалира клуб, приготвен за фалит. Очаква ни нова поредица от очерняне, то е приготвено вече", каза още Тодоров.

Още по-краен беше главният акционер Александър Томов. "Знаехме обема на дълга, но не знаехме, че този случай ще бъде оценен от Камарата по споровете във ФИФА. Ще трябва да преживеем тези изпитания. Вече изживяхме най-тежкото. А че тези хора ще продължават да мърсуват, да подкупват...", добави шефът.

"Нима феновете не им копаха гроб, нима не искаха да фалират клуба. Нима не помните какво беше на "Армията". Седем месеца не бяха плащали нищо. "Панчарево" е погром. Фирмата, която го е направила, е прибрала всичко и търси още пари. Тя е пернишка. Никога нямаше да атакувам Димитър Борисов и Иво Иванов ако не бяха продали фирмата и не се измъкнаха като мишоци. 2 650 000 лева сме изплатили само на служители, футболисти и треньори", каза още той.

Томов разкри, че е имал сериозен инвеститор за "Армията", но заради това, че правителството не е съдействало на ЦСКА, проектът е пропаднал. "Искаше да вкара 25 млн. евро, но не му дадоха. Това е дискриминация спрямо клуба от 10 години", завърши босът.

Стойчо тръгва с нов клуб от "В" група

Стойчо Младенов ще създаде нов ЦСКА, ако се стигне до фалит и клубът бъде пратен на село. "Не успее ли Томов, отиваме в "Б" и "В" група. Там ще се появят поне два ЦСКА. Така е, защото единия ще го направя аз", закани се треньорът.

"Как се натрупаха дългове. Томов плати на Майкъла 100 000 лева. Какво свърши за това - нищо. Знаете ли какво е тук като вали дъжд?! Решето. Плащат ли се заплати на футболистите?! Плащат се. Е, има леки закъснения. Имаме ли отбор?! Имаме. Ако Томов не се справи, клубът умира", емоционален бе Екзекутора.

"От мен да го знаете. Никой не иска да ни вземе с толкова милиони задължения. Искат го начисто. Обиколих ги всичките. Аз съм бил ревльото. Къде са ветераните да ни подкрепят? Обвиняват ни, че сме живеели в някакъв измислен свят. Какъв измислен свят? Живеем под бомби и подводници. Между 3 и 5 години ни трябва да се стабилизираме. Баста, писна ни. От свои да бъдем атакувани", продължи атаките си Младенов.

Той коментира и проблемите с мениджъра Дуарте Коща: "Докарайте го този да излезе и да каже пред камерите и микрофоните какво е подписал. Ди Вани си призна, че договорът му е фалшив".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай