ЦСКА пуска нови акции

ЦСКА пуска нови акции | StandartNews.com

С "Левски" сме ощетени за тв правата, твърдят от ЦСКА

ЦСКА пуска нови акции след около два месеца. Това съобщи на брифинг Александър Томов. "Червените" не успяха с първото публично предлагане. Феновете, които платиха общо над 1 милион лева за акции, имат три варианта. Първият е да изтеглят парите си. Вторият е да ги дарят на ЦСКА. Третият е да вземат от акциите на "Лира инвестмънтс" на същата цена. Клубът ще направи максимално улеснение за тези, които изберат вариант номер 3. Ако влязат 1 милиона лева в капитала на клуба, това ще улесни новото публично предлагане. Т.е. ЦСКА ще емитира акции на по-малка парична стойност. Томов отчете първото предлагане като успех въпреки негативния завършек. Последния обясни с тоталното непознаване на материята от българина, в липсата на брокери в провинцията и в лошия PR, правен от свои и чужди. Вече се разговаря с две банки, които да продават акции във всеки един клон. Показателно е, че 80% от покупките са направени в София, а 80% от тях - в клона на "Елана" на "Армията".

На 30 юни има събрание на акционерите. В управата ще влязат бизнесмени като Галин Михайлов и Красимир Гергов, помогнали с пари тази пролет. Томов обяви, че за последния сезон ЦСКА е намалил три пъти дълговете. "Титан" са оставили 35 милиона задължения, заяви Томов и обвини отново перничани в крупни кражби. Той очаква след година ЦСКА да бъде на оперативна печалба, а до есента да бъдат намерени два основни спонсора и един генерален. Томов изрева, че един човек разпределя парите от тв права. Ощетени са ЦСКА и "Левски", които формират 80% от зрителския интерес.

Стойчо иска 9 нови

Девет имена за селекция даде Стойчо Младенов на Александър Томов вчера сутринта. Двамата се видяха на "Армията" преди брифинга на шефа. Според "Стандарт" става въпрос за почти изцяло свободни агенти. Томов повдигна завесата, че пари, и то не малко, струва централният нападател. Младенов не само няма да напуска, но вече има две поставени цели с ЦСКА - титла и влизане в групите на Лига Европа. "Армията" ще посрещне сезона с нов сектор "Г", но ще домакинства в турнирите на "Васил Левски".

След срещата Стойчо проведе продължителен разговор и с акционера Иво Манджуков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай