ЦСКА проби със 7:1 псувните

ЦСКА проби със 7:1 псувните | StandartNews.com

Не съм очаквал такава заблуда, отсече Зафето

Пореден летен бурен ден изживяха днес на стадион "Българска армия". Първо около 15 души пробваха да спрат автобуса да вземе играчите, които събра автентичното ЦСКА да първа тренировка, но не успяха заради сериозното полицейско присъствие. По-късно те удариха на камък и с опитите да вземат страха на играчите, които се появиха от рейса, и да не им позволят да тренират. Привържениците на "ЦСКА-София" на Гриша Ганчев засипаха с псувни и плюнки футболистите, които се оказаха таланти от "червената" школа. Младите "армейци" не се уплашиха, а скоро получиха и силно рамо. Над 70 души дойдоха да ги подкрепят с мощни викове "ЦСКА, ЦСКА" срещу "Гриша Ганчев".

Сред тях бяха едни от най-знаковите фигури в сектор "Г" от миналото. Двете агитки започнаха да си разменят обиди, полетяха и бутилки с минерална вода към лагера на автентичното ЦСКА. Полицаите сновяха между феновете и не позволиха ексцесии. След като не успя да провали заниманието, групата на ЦСКА-София си тръгна. Другата пък успя да влезе на трибуните и да даде подкрепата си с песни за младоците. В близките дни те ще бъдат скрити на таен лагер, за да се избегне нова атака. Броят на полицаите обаче се удвои, за да не се стигне до дебнене и саморазправа между феновете в храстите на Борисовата градина по-късно. Патрулките станаха 20, подкрепени от конни служители на реда.

"Неприятно съм изненадан, защото това са деца на ЦСКА", заяви Адалберт Зафиров, който изведе автентичното дружество за първото занимание. "Имаме амбиции. Събираме се да играем срещу "Лудогорец" за суперкупата. Ще има и други играчи. Най-вече от тези, които са картотекирани през миналата година. Не е имало директни заплахи към тях или мен. Просто получавахме приятелски SMS-и.

Не съм очаквал че червената общност ще е толкова заблудена", каза още бившият защитник на "армейците".

Синдикът: Ганчев не иска скандали

на "Армията". Това заяви Дора Милева днес пред журналисти. "Има представители на Гриша Ганчев, Милко Георгиев, председателят на УС. Съгласихме се, че трябва да има тренировка и феновете ще бъдат допуснати. Не трябва да има ескалация на напрежението и феновете трябва да се държат възпитано", заяви Милева. По-рано тя алармира, че "Армията" е заключена. Охранител на стадиона разкри, че се пръскало за хлебарки. "Разговаряхме с тях, имаше издадена заповед за недопускане на външни лица, но се оказа, че тя вече е скъсана. Заповедта беше на изпълнителния директор Николай Паслар", добави тя. Милева добави, че е изчела и оздравителния план на Гриша Ганчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай