ЦСКА попадна във водовъртеж

Представителят на БФС Борислав Попов пристига за срещата в спортното министерство, а зад него дойдоха и три красавици

ЦСКА попадна във водовъртеж | StandartNews.com

Синдик и нова глоба от 4000 франка за "армейците"

Положението в ЦСКА се върти в кръг, от който няма излизане, въпреки че и държавата се зае да помага. Днес се проведе среща в Министерството на младежта и спорта за бъдещето на "червените". На нея присъстваха министър Красев Кралев, спортният директор на "червените" Пламен Марков, изпълнителният директор на БФС Борислав Попов. Там бяха и представители на "Сектор Г" и управата на спортния клуб "червените". След нея стана ясно, че Марков ще внесе документи, доказващи връзката между "ПФК ЦСКА АД" и "ФК ЦСКА". Те ще бъдат представени пред Правната комисия на БФС. Заедно с тях ще бъде внесeна и молба за членство в БФС на новия "червен" клуб, която предстои да бъде разгледана от Изпълкома на футболната централа.

"До една-две седмици ще има яснота дали новото дружество "ФК ЦСКА" ще получи право да продължи участие в Югозападната "В" група на мястото на намиращия се в процедура по несъстоятелност "ПФК ЦСКА АД". "Надявам се до 1-2 седмици този процес да бъде задвижен", обяви министър Кралев, който единствен застана пред медиите. Все пак всичко трябва да бъде одобрено от ФИФА и УЕФА. От двете централи отрязаха "червените" вече веднъж и едва ли ще сменят позициите си, смятат запознати.

В същото време Софийският градски съд потвърди, че ЦСКА е във фалит от 31 декември 2014 година. Радослав Тонев пък е назначен за временен синдик.

Иначе ФИФА е наложила още една глоба на ЦСКА. Клубът трябва да плати 4 хиляди франка, разкри "Спортал". Причината е, че "червените" не са платили навреме задълженията си към бившия вратар Якуб Дивиш. Стражът е осъдил "армейците" за две заплати, като сумата се равнява на 13 600 евро.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай