ЦСКА победи Дунав с 3:0, пак е водач в Първа лига

ЦСКА победи Дунав с 3:0, пак е водач в Първа лига | StandartNews.com

ЦСКА си върна лидерската позиция в Първа лига след рутинна победа с 3:0 над Дунав. "Червените" имат пълен актив от 9 точки след третия кръг и са начело в таблицата с 2 точки повече от Левски.

Отборът на Нестор Ел Маестро изигра силен мач и спечели с лекота. "Армейците" изпуснаха няколко положения до почивката, като особено фрапантен бе пропускът на Мауридес, който получи пас от Едвин Джеси, но от границата на малкото наказателно поле прати топката в аут.

ЦСКА реши мача в края на първата част. В 39-а минута Борис Секулич центрира в наказателното поле, където непокритият Мауридес с глава прати топката в мрежата. В добавеното време на първата част вратарят на Дунав излезе напред да пресече пас към Едвин Джеси, но изби топката в тялото на Мартин Ковачев, който си вкара автогол.

Осем минути след почивката ЦСКА имаше възможност за трети гол, като най-напред вратарят Антонов спаси удар на Джеси, а при добавката Кристиан Малинов нацели левия страничен стълб. В 56-а минута Кирил Десподов проби от дясно в наказателното поле, финтира защитник на Дунав и с удар отблизо насочи топката в мрежата за 3:0.

Новото попълнение на ЦСКА Евандро направи дебют, като влезе 20 минути преди края на мястото на Кирил Десподов. Бразилецът можеше и да се разпише малко по-късно, но ударът му не намери очертанията на вратата.

До края "червените" свалиха темпото и съхраниха сили за предстоящия първи мач от третия квалификационен кръг на Лига Европа срещу Копенхаген в четвъртък.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай