Цеца: Честита трибуна и титла! (ОБЗОР)

Цеца: Честита трибуна и титла! (ОБЗОР) | StandartNews.com

Разград се боядиса в зелено за шампионите

Джена също се раздаде за любимия "Лудогорец"

Мощна заря ознаменува поредната незабравима нощ, която "Лудогорец" подари на Разград. Въпреки късния час стотици жители на квартала около стадиона, които не успяха да се доберат до билетите за мача с "Локо", който подпечата четвъртата поредна титла, наизлязоха на балконите и съзерцаваха салютите. "Истинско тържество за шампиони!", обобщи накратко бурния петък фен на "зелените", който бе с цялото си семейство на стадиона. Тимът от Разград празнува три в едно - откриването на новата трибуна "Моци", 70 години от основаването си. Черешката на тортата, разбира се, бе титлата, която отвори мечтите за нов пробив в Шампионската лига.

„Лили, ти защо не си в зелено днес?", попита

премиерът Бойко Борисов регионалния министър Лиляна Павлова, след като видя зеленото море от хора в Разград. Павлова, което бе със в стилен костюм в цвят електрик, се измъква с обяснението, че зеленото има различни нюанси. Тогава пред Борисов се появи местна журналистка, която носеше ярко зелена перука в чест на тима. Премиерът не я подмина: „Това прическа на „Лудогорец" ли е? Е, ние не можем да си позволим такива неща".

Така или иначе зеленото отново доминираше на тържествата по случай 70 годишнината на клуба, който си подари за ЧРД и шампионското злато.

Дори на официалната вечеря, дадена от братята Кирил и Георги Дмусчиеви по случай празника, всеки втори гост имаше нещо зелено върху себе си.

Футболистите, стегнати в официални черни костюми с папийонки, носеха на раменете си шалчетата на „Лудогорец". Съпругата на треньора Георги Дерменджиев избра за партито стилна рокля в цвят зелен електрик, а шефката на завод „Биовет" в Разград Теменуга Газдоваа бе предпочела изискан костюм в тревисто зелено.

Повечето VIP гости бяха строго официални. Фармацевтичният бос Огнян Донев, който придружен от съпругата си, пристигна в Разград специално за празника на „Лудгорец", не изневери на класическия строг тъмен костюм. Половинката му бе избрала за вечерта тъмен панталон и джемпър с цвят на старо вино.

Огромна шатра, монтирана на паркинга на стадиона, бе вдигната специално, за да изиграе ролята на бална зала за юбилея. В нея бяха подредени маси за 200 гости. Столична компания бе натоварена да приготви вечерята за отбраната публика, като менюто за партито беше строго пазена тайна.

Докато VIP гостите заемаха местата си около изисканата трапеза, на трибуните се лееше гласът на Цеца Величкович. „Честита ви титла! Честита ви трибуна! Честита ви победа!", с тези думи започна концерта си в Разград царицата на турбо фолка, която въпреки високите децибели често беше заглушавана от аплодисментите на многбройната публика.

Преди да излезе на сцената сръбската мегазвезда, зрителите бяха подгряни с песните на Джена. Фолкдивата поздрави родния си Разград. След това се разаде от сърце за любимия на хората в града „Лудогорец".

Премиерът Бойко Борисов и Владислав Горанов не изслушаха концерта. Борисов си тръгна веднага след церемонията по откриването на трибуна "Моци", придружен от финансовият министър.

Кирил Домусчиев: Искам конкуренция, затова помагам с лицензите

Благодетелят на "Лудогорец" Кирил Домусчиев искаше да се наслади на триумфа и юбилея, но на пък за ВИП салона не подмина и журналистите.

- Г-н Домусчиев, коя е най-сладката титла от четирите?

- Предишната. Тази не е толкова.

- Какво престои сега?

- Пета титла.

- Преди срещата обаче казахте, че предпочитате нов стадион пред титлата.

- Питахте ме какво предстои и ви казах - пета титла. Иначе новият стадион също предстои да се случи, но не мога да кажа дали ще е догодина или по-следваща. Виждате, че като обещаем нещо го изпълняваме.

- Наложи ли се "Лудогорец" като хегемон в първенството?

- Не. Нека да има повече такива, за да е по-интересно.

- Следите ли ситуацията с другите клубове и най-вече с лицензите?

- Дотолкова, че като член на Изпълкома на БФС се опитвам да помогна всички да вземат лиценз и да продължават да играят в "А" група.

- Не смятате ли, че "Лудогорец" отново може да се откъсне рано и да остане без конкуренция?

- Аз искам да има много сериозна конкуренция. И от моя страна, без да се хваля, права всичко възможно ЦСКА да остане в елита.

- Любо Пенев пак отправи реплики към вас.

- Не коментирам хора, които не са ми на нивото.

- Какво ще кажете за преминаването на Безяк в "Риека"?

- Умишлено.

- Ще има ли треньорска смяна?

- Не. За сега.

- А до кога?

- Докато реша. Все пак аз давам парите.

- Каква ще бъде следващата ви най-важна стъпка в отбора?

- Да си завършим стадиона.

- Упрекват ви, че се получили сериозно рамо от държавата, докато останалите клубове нямат такова.

- Искам да благодаря на община Разград и на правителството на г-н Орешарски, както и това на г-н Борисов, че подкрепиха управата в града и по проект за развитие на регионите дадоха пари. Аз нямам нищо общо. Помогнах с проекта и това, че брат ми всяка седмица бе тук и следеше с минимални средства да се направи да се направи това, което би струвало по-скъпо, ако някой друг се бе хванал.

- Кръстихте трибуната "Моци", но след това имаше изцепки.

- Извинявайте, но гледайте големите футболист. Всеки е имал издънки и изцепки. Това не ги прави малки. Един изял на някой врата, друг ударил, трети - не знам какво казал.

- Имате ли вече набелязани имена за селекция?

- Да. Имаме, но там не е Роман Безяк.

- Радваше ли ви, че имаше толкова високо присъствие на стадиона от страна на държавата и БФС?

- Искам да изкажа специални благодарности на премиера и финансовия министър. Това бе сюрприз за мен. Летели са част и половина с военен хеликоптер, за да дойдат и да открият трибуната. Да ни поздравят за годишнината, което много малко хора биха направили. Веднага след рязането на лентата се прибраха. Не дойдоха за Цеца, а да поздравят града, "Лудогорец" и това, което сме направили.

- Това обаче може да породи още критики?

- Защо. Всяка една община може да кандидатства и да представи проект, който да впечатли и да заслужи финансиране.

Борихме се със себе си, обяви треньорът

Треньорът на "Лудогорец" Георги Дерменджиев направи равносметка на изминалия сезон и изрази радостта си от четвъртата поредна титла за тима от Разград. "Годината беше дълга, но ползотворна, защото успяхме да влезем в ШЛ. "Лудогорец" се бореше със себе си и с всичко, но това е неминуемо. Изиграхме труден полусезон от психологическа гледна точка", заяви Дерменджиев. Специалистът говори и за критиките, на които беше подложен в средата на сезона. "Януари ме направиха на нищо след двубоя с "Днепър", а виждате къде са те сега. Не ми се коментират разни анализатори", сопна се той. Трeньорът на шампионите пожела на "Левски", ЦСКА и "Ботев" Пд отново да са силни, за да може футболът в България да върви нагоре.

Шефът на Орлите се извини на bTV

"Поднасям своите най-искрени извинения за обидната реплика, която отправих към репортера на bTV след края на мача с Локо (Сф), в който Лудогорец спечели четвъртата си шампионска титла". Това заяви собственикът на клуба Кирил Домусчиев в специална декларация днес. След мача в Разград Домусчиев се ядоса на журналист, попитал го дали не му е обидно, че при титла, юбилей и откриване на новата трибуна на стадиона е имало празни места. Под силната емоция на празника, бизнесменът изпусна нервите си и нарече репортера на Би Ти Ви "олигофрен".

"Реакцията ми бе плод на емоция, тъй като употребените думи не присъстват в моя речник. Това беше реакция в следствие на обидния въпрос от страна на репортера. Аз го възприех като опит да се омаловажат усилията ни по организацията на този празник и да се обидят привържениците на отбора. Тези, които за пореден доказаха своята любов към Лудогорец и напълниха стадиона", написа Домусчиев и продължи: "През последните месеци ръководството на Клуба и спортно-техническия щаб положихме неимоверни усилия да защитим шампионската титла и да построим едно уникално спортно съоръжение , което е подарък за всички любители на футбола". Според Домусчиев "в такъв момент емоциите са прекалено силни и всеки един от участниците в проекта има правото да изживее миговете си на радост без негативизма, който през последните месеци се насажда срещу Лудогорец". "Благодаря на всички, които присъстваха на вчерашния празник и с репортажите си показаха, че в българския футбол могат да се случват и положителни неща", се казва още в декларацията на Кирил Домусчиев.

Освен това благодетелят на "орлите" си уговори неформална среща със спортни журналисти, която ще се проведе във вторник в 10,00 часа. На нея се очаква да присъства и Митко Тасев от bTV.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай