Трифон Иванов открива Kamenitza Фен Купа в Монтана

Трифон Иванов открива Kamenitza Фен Купа в Монтана | StandartNews.com

Монтана. Бронзовият медалист от САЩ'94 Трифон Иванов и кмета на Община Монтана Златко Живков ще открият в събота последния полуфинален кръг от Kamenitza Фен Купа 2014. Той ще се проведе на стадион „Огоста" (изк. терен) в Монтана и ще е валиден за отборите от Враца, Видин и Монтана. Дербитата ще започнат в 16:00 часа в събота (2 август), като голяма част от тях ще се проведат на осветление. Финалният мач ще стартира в неделя (3 август) от 13:00 часа и ще определи новите регионални шампиони, които ще бъдат наградени на специална церемония от 13:30 часа.

Церемонията по откриването ще започне в 17:00 часа в събота (2 август). Дългогодишният приятел на Фен Купа Трифон Иванов ще присъства на терен и в неделя, когато ще връчи регионалния трофей на новите шампиони и ще пожелае успех на финалистите по време на Националните финали на турнира.

В борбата за спечелване на следващите две квоти по пътя за Маракана ще се включат 32 тима, преминали квалификационната фаза измежду близо 120 отбора от областите Враца, Видин и Монтана. Двата отбора финалисти ще продължат напред към Националните финали, където 24-те най-добри тима от цяла България ще се борят за голямата награда на Фен Купа 2014 – пътуване до меката на футбола в Бразилия – легендарния стадион Маракана в Рио де Жанейро. Този сезон Националните финали ще се проведат на „Градски стадион" в град Русе на 30 и 31 август.

Сред участниците в турнира ще бъдат и още два специални тима – в традиционния демонстративен мач след откриването в събота, един срещу друг ще се изправят тимът на Община Монтана и отбор на местни журналисти.
Всички отбори ще могат да подпомогнат и социалната кауза на Kamenitza Фен Купа 2014 „Дари гол", която превръща всички участници в потенциални благодетели за българския футбол. В рамките на инициативата, всеки гол реализиран по време на турнира, включително от квалификации, полуфинали и Национални Финали, ще се превърне в дарение от 1 лев, а събраната сума ще бъде инвестирана в облагородяване на футболната среда в града на бъдещите Национални шампиони. Лице на тази кампания е председателят на БОК, г-жа Стефка Костадинова.

Освен зрелищните мачове, на стадион „Огоста" в Монтана ще се проведат и редица игри на корпоративните партньори на турнира adidas, Globul, Ford Moto-Pfohe и Samsung, които по традиция и тази година ще раздават множество щедри награди.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай