Тонев: Сектор "А" ще е готов до септември

Тонев: Сектор "А" ще е готов до септември | StandartNews.com

Батков сам издържа "Левски", отсече шефът на УС

София. "Левски" ще има сектор "А" на стадион "Георги Аспарухов" за новото първенство. Това обяви шефът на УС на "сините" в оставка Иво Тонев.

Трибуната ще бъде без козирка, но ще бъде годна да посреща фенове. Тимът от "Герена" се разделя с "Главболгарстрой", а днес или в началото на идната седмица ще подпише с нов изпълнител, който започва работа по строежа от 21 април. "Натрупана е сума, която дължим на "Главболгарстрой", но имаме и спорове по размера й. Затова стигнахме до решение, взаимно да прекратим отношенията си. Споразумяхме се също, че сумата ще е дължима след януари 2015 година", обясни Тонев. До момента строежът е погълнал 4 300 000 лв.

"На новият изпълнител ще се плаща от приходите от сектор "А" и без да се обвързват спонсорите. За да стане секторът използваем, са нужни 3 млн. евро. Козирката струва 2 млн. Такава може да има в края на годината, при добро стечение на обстоятелствата. Съблекалните, съдийските стаи, залата за пресконференция изискват още 2-2,5 млн", продължи Тонев.

"С Тодор Батков сме в добри отношения. И сега използвам помощта на неговата кантора, за да прекратим отношенията с "Главболгарстрой". И в момента той продължава да издържа "Левски". Освен това сме се разбрали Тодор Батков да осигури седалките. Цената им е 300-350 000 лева", уточни бизнесменът. "Бих започнал и сектор "Б", но нека да свършим "А". Освен това решението ще е на феновете", каза още той. "Клубът носи името на най-великия българин. В никакъв случай не бива да се замесва в политически игри", завърши Тонев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай