Томов: "Лудогорец" контролира малките клубове

Томов: "Лудогорец" контролира малките клубове   | StandartNews.com

Босът на ЦСКА Александър Томов заяви в ефира на ТВ7, че "Лудогорец" контролира малките клубове тъй като собственикът на разградчани Кирил Домусчиев държи телевизионните права.

"Не виждам опасност да ни вземат лиценза (на ЦСКА). Това са неща от много години. Това са криминални неща - обърнали сме се към прокуратурата и ФИФА. Затова 2013 г. клубът беше доведен до фалит. Стремим се да платим колкото може по-малко, защото са правени формални трансфери, срещу които се пишат пари. Това са криминални деяния", каза Томов относно ситуацията на "Българска армия".

"Имаше абсолютен блокаж от самата прокуратура. Те признават, че не сме присвоил нито един лев, но казват, че било длъжностно присвояване, защото не трябвало така, а по друг начин. Законът, по който ни съдят е от 1968 г. Тогава нямаше разлика между държавна и частна собственост", коментира още бившият председател на Управителния съвет (УС) на "Кремиковци". Преди 2 седмици Софийският градски съд (СГС) призна Томов за невинен по обвинението в длъжностно присвояване. Обвинението искаше 10 години затвор за ексшефа на някогашния металургичен гигант.

"В личен план, в семеен, в партиен ако искате, това е голяма победа. Но в обществен план това е половин победа. Това, че делото продължи 7 години е много показателно. От самото началото знаех, че става въпрос за политическа поръчка. Опитал съм да заведа насрещни дела, но ми беше отказано заради имунитета на бившия премиер Сергей Станишев", каза Томов.

"Проблемът е, че законодателят дава огромно свободно пространство за действие на прокурори и съди, което им дава огромна власт", коментира още той и добави, че сегашният главен прокурор Сотир Цацаров е някаква надежда да се променят нещата, защото към него има огромно доверие отвън към него.

"Георги Първанов направи "пирует" с намерението си оставка като председател на АБВ. Когато той беше президент ние изостанахме много, но никой не носи отговорност - продължават да се въртят едни и същи хора. Правителството не бива да пада, защото държавата ще се срути", допълни Александър Томов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай