Томов: Борисов ще намери най-точните решения за футбола

Томов: Борисов ще намери най-точните решения за футбола | StandartNews.com

Тръгваме по пътя на Лудогорец, каза още силният човек на "Армията"

София. Главният акционер на ЦСКА Александър Томов гостува в актуално студио "Дерби" където изрази вярата си, че "Бойко Борисов ще намери най-точните решения за футбола, които липсват от години". Той показа оптимизъм и относно бъдещето на "червения" клуб, като каза, че "армейците" тръгват бавно по пътя на Лудогорец.

Силният човек на "Българска армия" коментира, че е хубаво спортът да бъде управляван "от хора, които идват от спорта и обичат спорта".

Томов, който оглавява листите на собствената си партия "Българска социалдемокрация" във Варна и в 23-и район в София за предсрочните парламентарни избори на 5 октомври, заяви, че няма да прави каквато и да е политическа агитация сред привържениците на ЦСКА.

"Не мога да накарам феновете да гласуват само за мен или само за Бойко Борисов. Не е правилно. Издал съм забрана на територията на стадион "Българска армия" да има политическа агитация. Логично е, ако някой поеме ангажименти към голяма фенска общност като ЦСКА, тогава вероятно част от хората ще се повлияят. Няма нищо скрито покрито, нещата са абсолютно ясни и точни", обясни Томов, който визира желанието на клуба да получи базите си от държавата.

В листите на "Българска социалдемокрация" са вписани още легендите на ЦСКА Георги Велинов, Петър Жеков и Димитър Якимов. Кандидат-депутати са още членът на управителния съвет на клуба Иво Котев и директорът на "Българска армия" Бойко Ноев.

Томов изрази оптимизъм към бъдещето на ЦСКА: "Имаме ясно изработена стратегия. Имаме боеспособно ръководство. Имаме прекрасна детска школа с близо 300 деца, откъдето очаквам да излязат много сериозни потенциални звезди. Оптимисти сме. След това, което направи Лудогорец, убеден съм, че много български клубове, на първо място ЦСКА, ще тръгне по този път. ЦСКА е оздравен, имаме 4-5 месеца да възстановим някои опасни дългове, които са от 2010, 2011 година. Това управление (на Титан - бел.ред.) е било нещо уникално, не може да се опише. С ЦСКА не бива да се постъпва така. Счетоводният контрол е на външна фирма – независим одиторски и счетоводен контрол. Правим модерно развитие, дано донесе и спортно-технически резултати."

Той разкри още, че на 11 октомври ЦСКА ще организира нов празничен ден, на който ще се опита да събере средства от продажба на фен артикули. Поводът е 70-годишнината на голямата "червена" легенда Петър Жеков. "С два отбора преговаряме. Не искам да им казвам имената, но със сигурност са тимове, които ще привлекат много публика", допълни Томов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай