Стратегът и Любо Ганев откриха Kamenitza Фен Купа в София

Стратегът и Любо Ганев откриха Kamenitza Фен Купа в София | StandartNews.com

Столичните футболни фенове посрещнаха с бурни аплодисменти Регионалните полуфинали на Kamenitza Фен Купа 2015 за отборите от София и областта. В най-мащабния регионален кръг на турнира ще вземат участие 64 отбора от приятели, които заслужиха местата си на елиминационен принцип в предварителните квалификации. Близо 300 отбора от столицата и околията се записаха за участие в 13-тото издание на Фен Купа, с надеждата да се класират за полуфиналите и да продължат борбата за голямата награда. Тазгодишните златни медалисти ще спечелят уникалната възможност да придружат Христо Стоичков до перлата на испанския футбол Камп Ноу и лично да се запознаят с футболистите на Барса.

Дългогодишният приятел на турнира Димитър Пенев и заместник-председателят на Български олимпийски комитет Любо Ганев бяха сред официалните гости по време на откриването и зарадваха стотиците запалянковци със сърдечни пожелания и мъдри напътствия. Като домакин на събитието се изяви Ясен Любенов – директор „Маркетинг" в „Каменица" АД. Той се обърна към участниците с думите: „Самият факт, че сте стигнали дотук означава, че притежавате футболни качества достойни за възхищение. Играйте сърцато и нека най-добрият победи."

Ганев също реши да отправи специален поздрав към приятелите от квартала: „Това е един уникален турнир, който заслужава любовта на всички футболни фенове в България. За мен, като професионален спортист, е истинско удоволствие да споделя с вас днешните емоции", заяви той.

След края на церемонията всички на стадиона се отправиха към терен №1, където се разигра сензационен демо-мач между „Отбора на сърцето", сформиран от представители на българския шоубизнес и сборен тим на спортни журналисти. В състава на отбора на артистите бяха известният готвач и ресторантьор Лео Бианки, рапърът Играта, неговите колеги изпълнители от група „СкандаУ" и Пацо и Миро, познати на аудиторията от участието си в популярен риалити формат. Сред журналистите също се открояваха множество имена, добре известни в спортните среди. Още през първите пет минути журналистите доказаха, че за тях футболът не е просто професия, а истинско призвание. С бързо организирани атаки в стил тики-така те отбелязаха два бързи гола. В края на първото полувреме артистите също успяха да реализират попадение, но втората половина от мача започна с техен автогол. Минута след това голмайсторът на журналистите Ясен Тошев отбеляза хеттрик за 4:1. До края на срещата тимовете си размениха по още един гол и мачът завърши с 6:2 за медийните представители.

Дербитата от столичните полуфинали на Фен Купа 2015 ще продължат „по каталунски" и в петък и събота. Мачовете се провеждат на спортен комплекс „Академика" IV км и всички любители на футбола и бирата могат да се насладят на невероятната атмосфера по терените.

Посетителите имат възможност да изпробват късмета и уменията си в игрите на корпоративните партньори на Фен Купа - Joma, Telenor, Ford Moto-Pfohe и Samsung. Наградите са повече от изкусителни, като варират от съдийска свирка до чисто нов смартфон или спа-уикенд за двама в Банско.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай