Стойчо Стоев подписа с "Левски" за 2,5 години

Стойчо Стоев подписа с "Левски" за 2,5 години | StandartNews.com

София. Стойчо Стоев бе представен официално като новия старши треньор на "Левски". Договорът на спеца е за 2,5 години.

Помощник на Стоев на "Георги Аспарухов" ще бъде Явор Вълчинов, с когото работиха заедно в Лудогорец. Елин Топузаков също ще помага на бившия наставник на раградчани. Валентин Захариев ще е треньор на вратарите, а Ясен Екимов ще запази позицията си на треньор по физическа подготовка.

Гонзо: Комуникацията ни е много добра

Спортният директор Георги Иванов – Гонзо обяви пред медиите официално новия наставник и му пожела единствено успех: "Мисля, че срещата ни бе в събота. Доста неща обсъдихме и днес официално подписахме договора. Комуникацията между мен и Стойчо Стоев е много добра", бяха първите думи на Георги Иванов – Гонзо.

"Ние нямаме списък с имена за привличане. Всеки треньор има собствени виждания. Надявам се той да направи, така че "Левски" да има облик. Ние ще му помагаме. Винаги съм смятал, че треньорът трябва да бъде водещият човек. Рано е да говорим за освобождаване на хора. Първо треньорският екип трябва да подбере точните хора, а след това ще влезем в друг режим на работа – на освобождаване на играчи. Ще се наложи да направим и това. Пепе Мурсия беше чужденец. С него действахме малко на сляпо", коментира Гонзо.

"Стойчо Стоев го знаем всички. Наясно сме с неговата работа. Изборът ни е много по-точен и удачен. Не мога да направя сравнение между двамата. Никой не назначава треньор с идеята да го уволни след 55 дни. Надявам се Стойчо Стоев да се задържи дълго начело на "Левски". Смяната на треньорите е един от големите проблеми в клуба. Един треньор, колкото по-дълго се задържи, толкова по-добре ще се виждат идеите му. Аз не случайно казах, че треньорът е водещият", допълни той.

"Обсъждаме играчите и ако влизат в параметрите, които клубът може да си позволи, ще водим преговори. Аз съм тук, за да следя финансовата политика на клуба. Аз съм човекът, който ще води преговорите, а Стойчо Стоев е човекът, който ще избира футболистите", коментира още Иванов.

Стоев: Искам да стигна до върха и с "Левски"

"Видяхме се преди няколко дни и се разбрахме доста бързо. Сега излишно е да говоря какво име е "Левски". Надявам се наистина да постигнем успехи. Работим от събота. Дадох принципното си съгласие и започнах да работя с Георги Иванов относно селекцията. Трябва да засилим конкуренцията. Явор Вълчинов е с мен, а другите си остават. Твърде рано е да говорим за списък за играчи, които искаме да привлечем. Не мога да бъда конкретен. Надявам се до 7 януари да сме избрали това качество, което ще ни позволи да изглеждаме по-добре през пролетния полусезон. Златински е футболист на Лудогорец. Не е толкова лесно да се вземе даден футболист. Всеки добър футболист е добре дошъл в "Левски. Когато се прави селекция, след това мислиш за освобождаване на друг състезател. Трудно може да освободим играчи, докато не знаем какво ще привлечем. Засега няма освободени играчи", сподели Стойчо Стоев.

"На "Левски" не му приляга да няма цели. "Левски" трябва да има цели. На този етап е трудно да говорим за шампионска титла. Моята цел е да направя един наистина добър отбор, който да е фактор в българското първенството. Идвам в един клуб, където медийният натиск е огромен, фенският - също така. На мен това ми харесва, защото амбициите ми винаги са били високи. Надявам се да съумея да постигна нещо с "Левски". Надявам се с времето да се види, че "Левски" върви по един добър път. Имам някои идеи. Трябва да променя някои неща в спортно-технически аспект. За това трябва да намерим необходимите футболисти. Футбол се прави с много пари и трябва да имаме стабилност. Отборът трябва да вдигне нивото си. Всеки треньор има по-различни виждания от предходния. Важното е нещата, които изисквам да са полезни за отбора. Не съм си помислял, че мога да бъда треньор на "Левски". За мен е чест, че ще работя в "Левски", продължи треньорът.

„Договорът, който ми бе предложен ми показа, че в клуба искат да работят в дългосрочна перспектива. Аз искам да стигна до върха и с "Левски". За мен е удоволствие да тръгна от един доста сериозен клуб и да постигна сериозни успехи с него. Спечели ме името "Левски". Ясно е, че при тази финансова криза, в която се намира отборът, финансовите аспекти остават на страна. Всеки си има някакви виждания за неговото развитие като треньор. За това сме различни хора, с различни мнения. Никога не ме е било страх да поемам предизвикателства. В Лудогорец не бе по-малко предизвикателството. Ако се притеснявах, щях да си стоя вкъщи и да не идвам в "Левски". Разбрахме се бързо с Гонзо. Двамата имаме качества да работим в един екип и да помогнем на отбора да израсне", коментира още Стойчо Стоев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай