Стотици малки футболисти на турнир

Стотици малки футболисти на турнир  | StandartNews.com

Започна IV Международен футболен турнир за деца, родени през 2003 и 2004 година, за „Купите на Община Благоевград". До 2 септември градът ще е футболна столица.

Стотици спортисти от България, Хърватска, Сърбия и Македония дефилираха по централните улици в традиционния парад на отборите. На площад „Македония" в понеделник бе официалното откриване. „Добре дошли и успех на младите футболисти. За четвърта поредна година Благоевград е не само поле за изява за вашите таланти, а и възможност за нови запознанства, за нови приятелства. Сигурен съм, че след години, когато се срещате по големите стадиони, ще си спомняте и за нашия град.

Нека това бъде начало на една успешна кариера, да станете добри футболисти и да прославяте своите отбори. Вярвам в успеха ви, играйте феърплей, защото честната игра е много важна, но още по-важно е тя да ви носи удоволствие", поздрави участниците кметът Атанас Камбитов.

Турнирът става важно събитие в спортния календар на Благоевград, тази година за първи път се включва представител от Хърватия – „Динамо Загреб", чиято школа е сред най-добрите в Европа. „Това е една и от другите задачи пред нас, не само младите таланти да премерят сили, но и ние да се поучим от другите школи, да почерпим от опита и добрите практики", каза на пресконференция преди старта на надпреварата градоначалникът. Първият съдийски сигнал ще прозвучи тази сутрин в 08.30 часа на терените в благоевградското село Рилци. Двубои ще се провеждат и на градския стадион „Христо Ботев".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай