Стоичков носи 2,5 млн в ЦСКА

Жеваго и купувачите на "Кремиковци" поканени да помагат

Стоичков носи 2,5 млн в ЦСКА | StandartNews.com

Христо Стоичков започна снощи решителна за връщането си в ЦСКА среща с новото ръководство. Резултати липсваха до редакционното завършване на "Стандарт". Очакваше се Ицо да се види в столицата с Александър Томов и Александър Тодоров, за да чуе намеренията им.

Според наш източник на преговорите са били поканени бившият депутат Емил Димитров и бизнесменът Краси Георгиев от кръга "Възраждане". Богаташи са готови да събират 2,5 милиона лева на сезон за ЦСКА, ако Камата стане президент на "червените". Става въпрос за близки до кръга "Възраждане". Самият Стоичков заяви доста мъдро пред агитката в Хасковски минерални бани онзи ден, че ще проучи хубаво новите босове на "Армията", тъй като не иска през зимата да участва в нова акция по фалирането на клуба.

В същото време Александър Тодоров разкри за "Спортлайн", че не е изключено украинският олигарх Константин Жеваго и част от поредните купувачи на "Кремиковци" да участват във финансирането на ЦСКА. Металургичният комбинат беше продаден от няколко офшорки, като на бял свят излезе името на Кристиян Младенов, бивш член на управата на "Локомотив" (София).

На "Армията" се чу, че само част от "Кремиковци" ще бъде нарязан за скрап, като ще останат 4 печеливши производства. Имат ли купувачите връзка с Жеваго и Александър Томов, засега не е ясно. Украинецът запорира акциите на ЦСКА заради борч от 1,5 млн лева. "Титан" уж го плати, но според запознати Жеваго не е получил цялата сума.

Македонско менте си уреди договор

Новото ръководство на ЦСКА е договорило бившия македонски национал Християн Кировски, твърди "Лайвспорт". Футболистът е имал разговор на четири очи с Александър Тодоров, който е преминал гладко. Нападателят е бил в София и след като е постигнал договорка за личните си условия, се е прибрал в родината си. Кировски идва като свободен агент след кариера в съмнително много на брой отбори. Християн има мачове за македонски, сръбски, украински, гръцки, руски, румънски, кипърски и израелски отбори. За последно той е играл във втородивизионния гръцки "Ираклис".

Агитката даде 48 часа на новите

Привържениците на ЦСКА от цяла България излязоха с две декларации след сбора в Хасковски минерални бани. В едната дават 48 часа на новите босове, за да разберат доколко сериозни са им намеренията. Ултрасите нямат доверие и на "Червени шампиони", докато не разберат наистина кой ще плаща сметката.

В другата декларация пък се иска от държавата да опрости задълженията от 4 милиона лева за базите, тъй като през годините само ЦСКА плащал наем. В писмо до всички първи хора в България се настоява за справедливо отношение и към спортните клубове на ЦСКА, които са подложени на гонения заради базата.

Тройна кражба на играчи

заподозряха в "Локомотив" (Пд). ЦСКА отмъкна вратаря Стоян Колев, а за капак на "Армията" се появи испанецът Хосе Вергара, който след 30 минути проби хвана окото на треньора Сашо Станков. Според актуалната клюка на път към ЦСКА е и Рангел Абушев - Рони, който отказа да продължи договора си с пловдивското "Локо". Нападателят стана герой на "Лаута" миналата есен, когато бутна два гола на ""Ботев".

Тепърва Стойчо Младенов ще решава за испанския халф и за френския десен бек Джордан Фак. Последният също е хванал окото на "червените" специалисти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай