Стоичков: Митко е феномен, чест му прави за това събитие

Това е най-емоционалният ми мач, призна самият Бербатов

Стоичков: Митко е феномен, чест му прави за това събитие | StandartNews.com

Димитър Бербатов е момче с ясни идеи. Точната дума е "феномен". Феномен в българския футбол, заяви Христо Стоичков пред bTV преди благотворителния мач, който организират Димитър Бербатов и Луиш Фиго.

"В България има много кадърни и надарени деца, които нямат средства да осъществят мечтите си. Радвам се, че именно Митко прави това, защото децата се нуждаят от обич и закрила", каза Стоичков.

Бербатов заслужава това уважение. Не ми костваше много да хвана самолета и да дойда, Това събитие е уникално. Чест прави на Митко, че го организира, защото има много дечица, които се нуждаят от помощ.

Преди срещата, на която ще бъде наблюдавана за пръв път от години на наш терен от половинката на Бербо Елена, се изказаха и доста от гостите.


Роби Кийн: "Димитър Бербатов е най-добрият съотборник, който някога съм имал. Вярвам, че и за него важи същото".

Патрис Евра: "Очаквам много от всички свои съотборници. От Димитрий пък, както аз го наричам, очаквам неочакваното.
Той ми каза, че ще ми отреже главата, ако не дойда. Как можех да му откажа?".

Пол Скоулс:  "Нека не забравяме за какво сме тук. Надявам се да успеем да помогнем на колкото се може повече деца.
Патрис Евра? Ами той да му мисли. Чувам, че щели да го наритат футболистите на съперника, защото бил прекалено добре облечен"

Фил Невил: "Играхме с Бербатов в мача на Майкъл Карик наскоро. След края на двубоя дойде при мен и ме помоли да участвам днес. Нямаше как да му откажа".

Неманя Видич: "Димитър е интересен и забавен човек. Играх с него известно време, но запазихме контакт и след това.
Бербатов говори няколко езика, включително сръбски".


Гари Невил: "Не съм готов за мача. Не съм във форма. За последните 5 години съм играл два пъти.
Димитър ме покани по една от социалните мрежи".

Мартин Йол: "Веднъж оставих Димитър на скамейката и той се разяри. Говорих с него и всичко размина. Трябва да се общува на ниво с него. Ще го пусна днес на терена, за да не ми се сърди отново".

Райън Гигс: "Очаквам само хубави неща. Все пак сме в София. Бяхме развълнувани, когато Бербатов дойде от "Тотнъм" в "Юнайтед". Надявам се да му асистирам за някой гол днес".


Кристиан Карембьо: "Прекрасен град, чудесни хора, една сериозна фигура, която обединява всичко ваше в едно.
Очаквам истинско шоу"

Йенс Леман: "Каузата е чудесна. Не бих отказал участие за нищо на света. Благодаря за поканата и успех на събитието".

Робер Пирес: "Очаквам страхотен футбол. Малко сме понатежали и позагубили форма, но пък все още го можем. Ще видите!"

Емил Данчев (агент на Бербатов): "Такова нещо в България не е правено - толкова социално, а не футболно.
Пожелавам на страната повече такива вечери"

Димитър Бербатов: "Благодаря на всички, които уважиха поканата ми и тази на Фиго. Правим всичко заради децата - подчертах го няколко пъти и няма да спра да го повтарям. Имаме обща цел, което е много радващо за всички.
Очаквам да се получи истинско шоу. Играхме съвсем скоро в едно подобно такова и ви гарантирам, че ще е забавно. Подготвили сме се подобаващо. Може да се каже, че това е най-емоционалният ми мач. Два са факторите, които ме радват преди двубоя - пристигането на хора, с които съм играл, които уважавам и харесвам. И това, че правим мача заради децата, заради талантливите деца на България. Този мач е за цялата ни нация. Винаги е хубаво, когато излезеш на стадион, пълен с хора. Радвам се, че има хора, които са дошли на стадиона и ще бъдат дарители за нашите деца. Всичко беше много приятелско и навя хубави спомени какво беше преди време". 

Трябва да пораснеш още малко, за да си приличаме повече", обяви Димитър Бербатов победителя в конкурса за свой двойник  - Георги Добрев, с който се срещна преди мача. Георги призна, че не се възползва от приликата си с известния футболист, но често се случва да го наричат Бербатов.

Като истински шоумен Кристиян Карембьо се направи на объркан и поиска автограф от Георги.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай