Стоев хвърля всичките си играчи срещу "Юргорден"

Стоев хвърля всичките си играчи срещу "Юргорден"  | StandartNews.com

Днес се състоя финалната пресконференция преди юбилейния мач между "Левски" и "Юргорден" в чест на 50-годишнината на клуба в европейските клубни турнири. На събитието присъстваха изпълнителният директор на "сините" Константин Баждеков, наставникът Стойчо Стоев, председателят на Тръст "Синя България" Васил Колев, председателят на НКП Степан Хиндлиян и представителят на шведския тим Лена Густавсон Вийберг.

Наставникът Стойчо Стоев сподели своите очаквания от специалния мач и призна, че ще има носталгия, но и надежда за предстоящи мачове в европейските клубни турнири.

„Ще вземат участие всичките ми налични футболисти. Ще бъде един празник, ще бъде и една носталгия по мачовете в европейските турнири и надежди за предстоящи европейски мачове. Със сигурност няма да разчитаме на Гаджев, под въпрос е Диаби. Не е официален мач, зарядът е съвсем различен, но за мен си е сериозна проверка и със сигурност играчите ще излязат сериозно подхождащи към двубоя, за да стане наистина хубава проверка, която ще ни е полезна за следващите мачове. Това е 50-годишен юбилей, не е някаква контрола. Мисля, че наистина хората, които обичат "Левски" и имат възможност, трябва да го уважат. Той е свързан с едно чувство, което го имаш като клуб, което го изживяваш. Трябва да го споделиш на стадиона с всички други, които обичат тази идея", заяви Стоев.

От своя страна изпълнителният директор изказа своята благодарност към основните организатори на на двубоя. "Те успяха да организират това мероприятие с малкото съдействие от клуба. Това, което поехме като ангажимент е да участва първия отбор на "Левски" с всички основни налични играчи", заяви Баждеков.

Организаторите на юбилейния мач призоваха феновете на клуба да посетят съботния мач с Юргорден с обещанието, че „ще си струва".

„В 16 часа започва футболният двубой с Юргорден, това е първият ни съперник. В 15.30 започва програмата ни с факти от историята на Левски. Надявам се, че голяма част от бившите ни състезатели ще присъстват. За Левски времето почти никога не е било и няма да бъде определящ фактор, защото любовта към нашия отбор е огромна. Нека хората предпочетат стадиона пред удобството на дивана, ще си струва", заяви председателят на Тръст „Синя България" Васил Колев.

Своето мнение за предстоящия мач сподели и председателят на НКП Степан Хиндлиян. „Този мач утре е исторически. Той е исторически, защото се организира от привържениците. Той е от феновете за феновете. Аз ги призовавам в утрешния мрачен съботен следобед да дойдат на стадиона, защото едва ли ще правят нещо по-смислено по домовете си. Този мач е натоварен финансово, тъй като привържениците могат да покажат, че могат да бъдат много сериозно перо в маркетинговите приходи на клуба. Става въпрос за детско-юношеската школа и за пари, които са смешни - 7, 14 и 19 лева, които като се покрие масрафа, да влязат в клуба", заяви Хиндилян.

В пресконференцията се включи и представител от шведския клуб. Директорът връзка с феновете Лена Густавсон Вийберг, която от няколко дни е в София, сподели, че в "Юргорден" са щастливи да бъдат част от празника на "Левски".

„Много сме щастливи, че бяхме поканени от привържениците на "Левски" София да участваме в този празник. Като клуб, който е собственост на своите привърженици и е известен с това, за нас е важно да подкрепяме кауза, направена от самите фенове. Да вземем участие в такъв празник и отличен футболен мач е отлична комбинация, така че сме изключително доволни, чакаме с нетърпение утрешния мач. Мислим, че ще има между 100 и 200 привърженици на Юргорден. Нашите фенове също имат огромно желание отборът да се появи в европейските турнири", допълни Вийберг.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай