Спират "Ботев" с чакъл и ров

Спират "Ботев" с чакъл и ров | StandartNews.com

Полицията забрани бирата за двубоя на "Лаута"

Пред сериозни препятствие ще са изправени феновете на "Ботев", които искат да наблюдават дербито срещу "Локо" в неделя на "Лаута". "ПловдивДерби" разкри, че на входа от към квартал Тракия, откъдето влиза гостуващата публика на стадиона, има строителна площадка. Ако тя не бъде премахната до неделя, то 500-те бултраси (колкото билета са отпуснали от "Локо"), които ще дойдат за двубоя, ще се натъкнат на едър чакъл, арматурни прътове и прочие строителен материал.

Огромен ров допълва картинката на мястото, където по принцип феновете на гостуващите отбори се събират, преди да влязат на "Лаута". Веднага почнаха и различните мнения, че тези препятствия ще предизвикат напрежение у феновете на "Ботев" и е възможно да се стигне до саморазправа с полицията. Заместник-кметът на Пловдив Георги Титюков също изрази опасенията си по кратък начин. "Ужас! Те ще се изтрепят!", бе краткият му коментар пред "ПловдивДерби". Той добави, че мигновено ще сигнализира общинската администрация и ще се направи всичко възможно районът да бъде обезопасен максимално. Дербито на Пловдив пък ще мине без бира.

На среща между двата фенклуба и полицията бе решена организацията за двубоя. Униформените над 10 пъти са заяви пред представители на двата фенклуба, че ще бъдат безкомпромисни и няма да проявят никаква толерантност към хулиганските прояви. 500-те талона за феновете на "Ботев" ще бъдат пуснати в продажба на каса на "Лаута" два часа преди мача. Феновете на "канарите" няма да имат право да си купят билет, след което да останат извън стадиона и да пият бира.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай