Спас Русев застана зад Роси, надява се на трофей

фото Спортал

Спас Русев застана зад Роси, надява се на трофей | StandartNews.com

Собственикът на Левски Спас Русев за пореден път заяви, че треньорът Делио Роси има пълната подкрепа и доверие от страна на ръководството. Босът на тима от "Герена" добави, че в клуба работят много, но не бързат и гонят целите си постепенно.

"Когато започнах да работя с Левски подчертах, че изграждането на един отбор е продължителен и последователен процес. Съставянето на успешна селекция е е само един от елементите. Има редица водещи клубове със страхотни селекции, които обаче не съумяват да бъдат успешни в даден сезон. Работим в Левски. Последователно, не бързаме. Трябва лично за мен да призная, че също като почитателите, съм не по-малко нетърпелив за големи успехи на клуба. Вярвам, че сме на прав път и силно се надявам, че през пролетта ще се радваме на хубави победи. Нашата философия винаги ще бъде да се борим докрай за победата във всеки мач, независимо от съперника. За нас всеки мач е дерби. Силно се надявам Левски да спечели трофей още тази година", каза Русев пред Novsport.com.

"Отнасям се с уважение към Асен Букарев. Искрено съжалявам за напускането му. Както навярно помните, аз лично го промотирах да заеме тази длъжност. Също така, искам да подчертая, че аз съм в Левски от година и половина. И действително, имате думата ми, действително се опитвам да "лъсна ябълката", ако трябва да вляза в тази терминология. Но ако той е знаел, че ябълката е гнила, би трябвало да оповести това, да алармира, да бие камбаната още при започването на гниенето, не смятате ли?"

"Треньорът на Левски Делио Роси, искам дебело да подчертая това, се ползва с пълното доверие на ръководството на клуба. Подкрепяме го. Няма как да бъде другояче, защото само по този начин, с една дългосрочна и постоянна подкрепа, той може да развие качествата си, да докаже визията си, да изгради приоритетите си. Иначе се случва една неприятна картинка, позната у нас - честа смяна на треньори, през няколко месеца, това не е добре нито за клуба, нито за футболистите, нито за ръководството. Ако сменяме често треньорите, кой сериозен треньор би се съгласил да работи тук, да работи в несигурна среда", добави бизнесменът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай