След равенство 1:1 Лудогорец се класира за плейофите на Лига Европа

След равенство 1:1 Лудогорец се класира за плейофите на Лига Европа | StandartNews.com

Българският шампион Лудогорец се класира за плейофния кръг в Лига Европа, след като направи равенство 1:1 в реванша с първенеца на Босна и Херцеговина Зрински (Мостар). Тимът от Разград се наложи с 1:0 в първия мач и с общ резултат 2:1 продължава напред, съобщава БТА.

В следващия етап на турнира, който е последният преди групите, Лудогорец ще срещне шампиона на Грузия Торпедо (Кутаиси), който загуби с 0:2 при визитата си на албанския Кукеси, но с общ резултат 5:4 се класира за плейофите.

Единствения гол за Лудогорец в мача реализира централният нападател Клаудиу Кешерю, който бе точен в 24-тата минута. Румънецът получи пас на границата на наказателното поле и отправи слаб удар към вратата на Антонио Солдо, но топката се отклони от крак на бранител и неспасяемо се насочи към мрежата. В последните секунди на двубоя грешка вратаря Хорхе Броун позволи на Тони Йович с глава да изравни за крайното 1:1.

Кешерю можеше да реши всичко в двубоя още през първата част, но направи няколко пропуска, най-фрапантният от тях в 43-ата минута, когато от броени метри уцели падналия на земята Солдо.

През второто полувреме Лудогорец продължи да контролира играта и в 68-ата минута Вандерсон имаше отличен шанс да покачи на 2:0, но прехвърлящият му изстрел бе изчистен от голлинията от бранител.

В последния четвърт час на мача Зрински най-сетне погледна по-смело към вратата на българския тим. Натискът на домакините доведе до резултат в 93-ата минута, когато Хорхе Броун изрита много лошо една подадена към него топка, която се отклони в главата на Тони Йович и влетя в мрежата му за крайното 1:1.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай