Славия вгорчи дебюта на Люпко

Славия вгорчи дебюта на Люпко | StandartNews.com

Славия шокира Левски 1:0 на ст. „Георги Аспарухов" в предпоследния 35-и кръг от „А" група. В 90-ата минута Борислав Балджийски донесе ценния успех на „белите". Той получи хубав пас от Мартин Станкев и разстреля вратарят на „Левски" Боян Йоргачевич.

Мачът на „Герена" премина под диктовка във владеенето на топката от страна на Левски. По-добрите положения обаче бяха в сметката на „белите". Най-чистото такова дойде в 14-ата минута. Тогава 17-годишният талант на Славия Калоан Кръстев се откъсна сам срещу Боян Йоргачевич. Ударът му обаче срещна страничния стълб. Георги Йомов и Борислав Балджийски също изпортиха няколко ситуации за гостите от Овча Купел.

В началото на втората част Левски се събуди. „Сините" създадоха доста положения, но ударите на играчите в синьо бяха или неточни или спасени от Марио Кирев. Венци Христов дори вкара топката в мрежата, но реферът Георги Кабаков отмени попадението заради фаул срещу Димитър Пиргов. После Славия пак създаде няколко шанса, но отново Кръстев и Балджийски пропуснаха.

„Изстрадана победа. Играхме страхотно, доволен съм", бе кратният коментар на треньорът на „белите" Александър Тарханов.
Победата оставя „белите" на четвърто място в класирането. Те имат 46 точки, колкото и петия Локомотив. В последния кръг Славия приема Монтана, а „смърфовете" са гости на Пирин. Както е известно четвъртият в „А" група ще играе в Лига Европа на есен ако ЦСКА спечели купата на България във вторник срещу Монтана.

Мачът бе дебют за новия треньор на Левски Люпко Петрович. Въпреки че сърбинът дава указания край страничната линия той не се водеше наставник на книга. Причината вероятно е забавена работна виза. По трибуните на „Герена" бе и бившият халф на „сините" Владимир Гаджев, който през пролетта рита в Англия за „Ковънтри".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай