"Славия" и "Левски" не се победиха

"Славия" и "Левски" не се победиха | StandartNews.com

Отборите на "Славия" и "Левски" си спретнаха здрав мач, но не успяха да се победят и завършиха наравно 0:0 в най-старото дерби на България, което даде началото на 27-ия кръг на българската "А" група. 

През първото полувреме двата отбора си поделиха по няколко опасни положения като "Левски" имаше териториално преимущество, но Славия създаваше бързи и добри контра атаки, предава Гонг.

Първата опасност в мача бе в 7-ата минута, когато обаче острото центриране в наказателното поле на "Левски" се оказа твърди бързо за Димитър Пиргов, който се размина с топката и се удари в страничната греда.

2 минути по-късно грешка в отбрана на Панов позволи на Франсис Нар да излезе очи в очи с Георги Петков, но прехвърлящият му удар прехвърли и вратата.

Мигел Бедоя и Радослав Цонев също опитаха късмета си, но не уцелиха очертанията на вратата.

Постепенно и "белите" се окопитиха и погледнаха към вратата на Боян Йоргачевич. На практика най-опасното положение за първата част бе именно за домакините. В 29-ата минута Борислав Балджийски отправи страхотен шут от далечно разстояние, а топката мина на сантиметри от гредата.

Малко след това пък след карамбол в наказателното поле, Сърджан Лукин можеше да си отбележи автогол в опита да избие, но все пак топката мина над вратата.

В 37-ата минута Янис Карабельов също отправи мощен изстрел от около 20 метра, но топката мина встрани от вратата.

Малко след това пък Стойчо Стоев извади от игра Джъстин Менголо, ядосан от представянето на камерунеца като на негово място влезе Божидар Краев, който дори не бе загрял преди това.

В самия край на полувремето гол с глава на Александър Александров правилно не бе зачетен заради засада.

Това ще бъде първото софийско дерби в кариерата на наставника на "белите" Александър Тарханов. Той излиза с максимално боеспособна единадесеторка, като дори върна в състава доскоро извадения Дуде Ндонгала.

Символичните гости имаха малко повече проблеми около състава. Наставникът им Стойчо Стоев не може да използва Георги Костадинов, Джереми де Ноойер, Борислав Цонев и Деян Иванов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай