„Славия“ би, Кокала се оправда с "оня дългия до гредата"

„Славия“ би, Кокала се оправда с "оня дългия до гредата" | StandartNews.com

Спорна дузпа и драма върнаха „Славия" на победния път след трите поредни загуби в „А" група. „Белите" удариха 1:0 у дома „Монтана". В герой за отбора се превърна Антон Карачанаков. Юношата на „Пирин" първо изработи дузпата, а после и я вкара малко късметлийски в добавеното време на двубоя.

Иначе „белите" се скъсаха да изпускат положения чрез Ивайло Димитров, Матийо Мансе и Карачанаков. Иван Минчев пък изтърва най-доброто положение за „Монтана", но Георги Петков спаси ударът му от свободен удар.

След мача босът на „Славия" Венци Стефанов бе повече от умислен. „Доволен съм само от победата. Явно след Нова година трябва да вземем поне 1-2 имена, които да вдъхват увереност на младите. Дузпата не е очевидна, а очевадна. И при нас има финансови проблеми, но всичко ще се оправи", увери Стефанов.

Той засегна и напусналия треньор Иван Колев. „Много се радвам от неговата работа. За първи път треньор да изпълни най-важното мое указание – да налага юноши. Той постави една основа и ние сме отговорни да достроим нещата. За нов треньор не сме мислили. След края на тези двубои ще е", добави Стефанов и поздрави Владимир Иванов. Фугата, който е шеф на школата, пое отбора до Нова година.

„Добре, че дебютът ти не се оказа бенефис", пошегува се Венци в типичния си стил. „Столът е удобен. Но все пак аз все още нямам нужния опит за такава отговорна задача. Радвам се, че спечелихме. Ще се опитаме в оставащите мачове да вземем максимума", каза Фугата. „Белите" обаче имат един проблем. В началото на мача Диего Фераресо напусна контузен. Крайният бранител е с изкълчен глезен и утре ще мине прегледи в Пирогов.

Треньорът на гостите Емил Велев неочаквано не изрева от драматичния развой и спорната дузпа. „Трябва да гледам записа. Но това е футболът. Главният съдия първоначално не даде дузпа. Онзи дългия до гредата му каза. Имаше там един човек. Май трябва съдия да се води. В „Монтана" всичко е супер. Благодаря на кмета за подкрепата. Целта ни е оставане в „А" група. Не съм сигурен дали ще можем да станем шампиони", пошегува се Велев. Кокала добави, че през зимата „Монтана" ще се опита да вземе още няколко играчи, тъй като в момента скамейката им е много къса.

След мача „Славия" е на шесто място в класирането с 25 точки, колкото има и петия „Черно море". „Монтана" пък остава девети с 13. В следващия кръг „белите" са отново домакини – на „Локо" (Пловдив) в понеделник, а монтанци гостуват на „Берое" в неделя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай