Синьо цунами заля Бургас

Синьо цунами заля Бургас | StandartNews.com

Привикаха по спешност камиони с бира

Смолянски бакшиш разпява по магистрала "Тракия"

Огромно синьо цунами заля улиците на Бургас днес. Но то не дойде от Черно море, а от вътрешността на страната. Хиляди фенове на "Левски" се изсипаха от столицата и други градове, нахъсани за финала срещу "Черно море". Преселението си личеше още от София. Страхотни задръствания изнервиха привържениците на Цариградско шосе и Околовръстното. След 30-40 минути стоене заради ремонтните дейности все пак можеше да се кара. По магистрала "Тракия" можеха да се видят интересни неща. Специално за двубоя бе тръгнал бакшиш от Смолян. Той бе опънал шалче на "Левски" от прозореца на таксито. И докато караше, крещеше песни на любимия отбор. Но не бе единствен.

От десетки автомобили бяха провесени знамена

и шалове в импровизираното шествие до Бургас.

Колона от автомобили дойде и от Слънчев бряг и съседните градове. Фенове на "Левски" бяха отишли за откриването на сезона в популярния курорт и в следобедните часове се изсипаха вкупом към "Лазур". Същото се случи от юг.

Цял ден в Бургас бе страшно, особено по градинките между блоковете около стадиона. Кафетата бяха препълнени, а пред магазините за хранителни стоки се образуваха километрични опашки. Разбира се - за бира. Бабите от квартала се шашнаха, явно не знаели, че има мач. Някои от тях се опитаха да вразумят младежите, които пееха с пълно гърло песни за "Левски", но без успех.

Плажът също се напълни със "сини" шалчета от сутринта. Цял ден привържениците събираха тен, смазваха гърлата с бира и други течности, а и коментираха предстоящия сблъсък. Някои не издържаха и направиха фиеста с факли, които бяха хвърляни в морето. Повечето от тях бяха оптимисти. Фенките на "сините" също доказаха, че са номер 1. В топлото време те се

разхвърляха по бански и момчетата изплезиха езици

Няколко нежни привърженички дори се заканиха, че каквото и да се случи във финала, те ще си изкарат добре. "Отиваме към Слънчев бряг на купон", признаха си те.

В проблем се превърна продаването на бира. Около "Лазур" нямаше особено много магазинчета. Пенливата течност пък се изчерпа бързо. В няколко магазина дори се наложи спешно да бъде поръчвана допълнително. В крайна сметка пристигнаха камиони, които бяха посрещнати с бурни аплодисменти от феновете.

"Сините" доказа, че са суперагитка. Те организираха шествие. То тръгна малко преди 18,00 ч от плажовете, мина през Морската градина и продължи към ст. "Лазур". През цялото време се присъединяваха още и още хора. Накрая ултрасите запяха като един. Разбира се, нямаше как всичко да се размине без бомби, факли и димки.

Няколко автомобила пострадаха

с предни счупени стъкла. Естествено имаше и доста "залитащи" от прекалена употреба на алкохол. Но около ст. "Лазур" нямаше проблеми. За това спомогнаха полицията и жандармерията, които стриктно следяха за нередности. Такива поне на пръв поглед нямаше, въпреки че униформените се опасяваха, че фенове на ЦСКА ще дойдат да провокират.

Днес Бургас не бе само "син". Стабилната агитка на "Черно море" също показа, че може да вика. Близо до Морската градина феновете на "моряците" също обръщаха бири и крещяха "Тича, тича". Доста от тях дори се снимаха за спомен със "сините" си колеги. И доказаха, че наистина вражда между двете агитки няма.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай