"Сини" и "Червени" окървавиха Враца

"Сини" и "Червени" окървавиха Враца | StandartNews.com

Масов бой между фенове на Левски и ЦСКА и избухнал преди минути на бул. "Васил Кънчов" във Враца, съобщават врачанските медии „Bulnews" и "Конкурент".

Автобус и коли с привърженици на „червените" пътували от Козлодуй и при магазин „Технополис" подготвили засада на сините фенове. В същото време от Враца към София е тръгнала колона от автомобили с привърженици на Левски, които пътували за днешния мач в столицата.

Започнал масов бой, в който участвали около 100 човека от двете агитки. „Сините" фенове се оказали по-подготвени и попилели червените си опоненти, пишат от „Bulnews".

Според „Конкурент" пък екшънът започнал малко след 13 часа на бул. "Васил Кънчов". Тогава по думите на момчетата с „червени" фланелки, които чакали да си купят билети, върху тях налетели озверели „сини" запалянковци. Някои от тях носели бухалки. В мелето един от червените фенове е с пукната глава, намесили се по-възрастни мъже, които озаптили озверелите биячи.

Феновете на ЦСКА идват от Козлодуй. Сред тях е и пресаташето на общинската управа Лиляна Рашкова. Членове са на "Червена чета Радецки" от крайдунавския град. В групата има доста тийнейджърии много малко опитни мъже. Не пожелаха да застанат с лицата си пред обектива, но казаха, че с нищо не са предизвикали агресията на биячите със сини фланелки.

Свидетели на мелето подали сигнал на тел.112 и в района почерняло от полицаи. Целият наличен състав на полицията е мобилизиран да прекрати боя. На мястото на инцидента дошла и линейка. Двете агитки са продължили пътя си към София, но ескортирани от полиция, за да не се стигне до нови сблъсъци.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай