Шок, "Лудогорец" аут от Европа

Шок, "Лудогорец" аут от Европа | StandartNews.com

"Лудогорец" допусна сензационна загуба 1:2 срещу десетима молдовци и отпадна от Европа. "Милсами" ги победи с 1:0 в първата среща в Разград преди седмица. Така милионната селекция на шампиона ни ще играе само по родните терени, а треньорът Бруно Рибейро е сигурен пътник. Тимът му се издъни и 0:2 срещу "Литекс".

След куп пропуски българите поведоха заслужено с гол на Вандерсон като гости в Молдова в 27-ата минута. Само след 60 секунди обаче допуснаха изравняване - Кожокари наказа грешка на цялата защита.

След почивката "Лудогорец" определено загуби сила и все по-често бъркаше от нерви. Все пак в 70-ата минута домакините останаха с 10 души на терена. Втори жълт картон получи голмайсторът Кожокари. "Орлите" бяха порязани и от съдията Свен Едвартсен от Норвегия, който не даде чиста дузпа за фаул срещу Марселиньо. Накрая Раду довърши "Лудогорец" с втори гол при перфектна контра.

"Милсами" написа златната страница в клубната си история, класирайки се в трети квалификационен кръг на Шампионската лига. Срамът за миналогодишния участник в групите пък е огромен.

"През първата част играхме много добре, но пропуснахме да вкараме. Очаквахме това да се случи след почивката, но уви, не стана. Чувства се умора, играем през три дни. Много мачове се събраха, доста пътувания. Имахме нужда от повече тренировки, а не от мачове. Да, разбира се, че искам да остана в Разград. Трябва да продължим да работим", каза треньорът Бруно Рибейро.

Съставът на "Лудогорец": Стоянов, Минев, Ал. Александров, Моци, Ангуло, Дяков, Препелица (63-Лукоки), Вандерсон, Марселиньо, Мисиджан, Кишада (71-Чунчуков)

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай