Схемата на ЦСКА с Ицо също виси пред БФС

Схемата на ЦСКА с Ицо също виси пред БФС | StandartNews.com

Грешник от 2013 години получи финала за купата

Новата схема, която лансират от "Борисовата градина" за връщане на ЦСКА в елита, също е извън закона. Дружеството ПФК "ЦСКА 1948" АД, където основни акционери са Гриша Ганчев, Юлиян Инджов, а 20% получи Христо Стоичков, иска да пробие чрез придобиването на "Литекс". От БФС обаче припомниха, че не са правили промени в правилника за статута на клубовете, който да позволява това. И отново, както през 2013 година размахаха документите. А член 31, точка Г гласи следното: продажба на акции/дялове между отделни клубове, с което може да се получи несъстезателно предимство за тях; по време на съответния период по ал. 2, се смятат за прекъсване на членството. В тези случаи клубът не се допуска до участие в лицензионната процедура, съответно полученият лиценз се отнема. Въпреки това от "Армията" не смятат повече да се занимават със старото дружество и днес само Дора Милева ще го представлява на срещата, на която клубовете трябва да се произнесат за новия формат на първенството. Днес това го сториха легендите.

Междувременно стана ясно, че съдия, който е наказван заради ЦСКА, ще свири финала за купата. Срещата е във вторник от 20,00 часа на стадион "Васил Левски". Това е Станислав Тодоров, който бе наказан заради жалба на "червените" след загуба от "Черно море" в София.

Кокала: Готвим се за дузпи

Тренираме и дузпи. Това е финал и никога не се знае, призна треньорът на "Монтана" Емил Велев пред "Стандарт" за подготовката на своите играчи преди съдбоносния мач с ЦСКА. Спецът разкри също, че надъхва играчите си с прийоми, които са му помагали и преди да достига до заключителния етап в надпреварата. "Предишните два загубени финала не ми оказват негативно влияние. Не чувствам напрежение. Сезонът за нас е вече успешен. Отборът никога не е достигал до финал за купата преди. Вярно, че в "А" група сме колебливи, но ни предстои бараж, което пак си е финал", заяви Кокала. Той също потвърди, че е почти наясно с титулярната си единайсеторка за двубоя. Тимът пристигна днес в София и направи тренировка в късния следобед. Раиф Мурадов, Иван Михов и Здравко Лазаров са аут от битката с ЦСКА заради контузии.

Купа на България, финал

Вторник от 20,00 ч. (пряко по Диема и Диема спорт)

"Монтана" - ЦСКА
ст. "Васил Левски"
Съдия: Станислав Тодоров
Цена на билети: Сектор "А" - 20 лв., Сектор "Б" и "Г" - 10 лв., Сектор "В" - 15 лв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай