Шеф поиска от Балъков купата

Шеф поиска от Балъков купата | StandartNews.com

"Лудогорец" или "Берое" на пътя на "Литекс"

Целта пред "Литекс" е спечелването на купата на България. Това обяви президентът на ловчанлии Трифон Попов след тегления жребий за четвъртфиналите от турнира. За да постигнат желаното, "оранжевите" първо ще трябва да се справят с победителя измежду "Берое" - "Лудогорец". Заралии и "орлите" отложиха двата мача от 1/8-финалите за пролетта.

"Искаме да играем в евротурнирите, което минава през третото място в първенството на България и спечелването на купата. Няма значение кой ще ние съперник", демонстрира самочувствие Попов. Шефът на "Литекс" добави още: "Надяваме се отборът ни да се промени към добро с едно-две попълнения. Наблюдаваме чужденци. До една седмица ще стане ясно. Изпращаме 2014-а със смесени чувства, защото в Лига Европа отпаднахме рано-рано".

Зума: Удариха ни, защото говорим

Почетният президент на "Локо" (Пд) Христо Бонев остана доволен от това, че съдбата реши "смърфовете" да мерят сили за Купата срещу "Локо" (Сф). "Аз се зарадвах много повече от представителя на столичани от жребия. Ако нещата при нас се подобрят мисля, че ще се стане един добър мач. Преди последния двубой срещу тях, когато паднахме с 0:4, беше създадена такава обстановка, че трябваше да загубим. Много хора от нас започнаха да казват истината за състоянието на българския футбол. Това доведе до тази загуба.", заяви Зума.

Гигов си поръчал да му изтеглят "Локомотив"

С широка усмивка прие жребия адвокатът на "Локо" (Сф) Михаил Михайлов. Столичани се паднаха с пловдиското "Локо".
Юристът минава за кадемлия и в последните години редовно е пращан с определени задачи на тези церемонии. "Изпълних "мокра поръчка", която дойде от най-високо ниво", призна Михайлов. "Късно вечерта преди жребия ми се обади г-н Николай Гигов и ми нареди следното: Първо - да не пипам топки, свързани с градовете Разград и Ловеч. Второ - да изтегля топка, на която е изписано името "Локомотив". И трето - отсега имам "нареждане" на полуфинала да изтегля победителя от двойката "Черно море" - "Локо" (ГО). Името на "Левски" не ми го е споменавал при изброяване на задачите", заяви шеговито адвокатът пред "Гонг". През този сезон столичните "железничари" победиха "Локо" (Пд) на два пъти за първенство - 2:0 и 4:0 и са фаворит в срещите с пловдивчани и за купата.

Искаше ми се да напълним стадиона

а това щеше да стане, ако бяхме изтеглили "Левски", каза президентът на "Локо" (ГО) Бончо Генчев след жребия за Купата. "Ние играем атакуващо, атрактивно и имаме много резултатно нападение. Миналата година вкарахме 120 гола, до момента имаме 35. Дано на полуфинала, ако може с по-голям отбор да играем. Уважавам "Черно море", но трябва да ги отстраним", добави още Генчев.

Ще сторим и невъзможното да продължим

напред за Купата. Това заяви пред клубния сайт на "Локо" (Пд) треньорът на "черно-белите" Петър Пашев в коментар за съперника на пловдивчани на четвъртфиналите - "Локо" (Сф). "Случвало се е и преди да ги отстраняваме в този турнир, така че това не е невъзможно. Загубихме тежко тях в последния двубой, но това беше едно лошо стечение на обстоятелствата. Освен това мач с мач не си прилича, а и двубоите за Купата се различават доста от тези в първенството", бе оценката на Пашев.

Играчите на "Берое" не са машини

сподели треньорът на заралии Петър Хубчев. Пред клубната телевизия специалистът направи анализ на изминалите мачове на тима. "С чисто сърце мога да заявя, че момчетата се влагат максимално в тренировките и мачовете. Разбира се, че сигурно в много от мачовете и ние сме правили грешки, но като цяло смея да кажа, че това е една добра година за футболистите. Трансфери за по 50 милиона или 20 милиона се оказват разочарования, пък камо ли трансфери на свободни играчи, каквито ние правим. Ние от няколко години не сме си позволили да плащаме трансферна цена", разкри Хубси.

Ловчанлии залагат на традицията

и през тази зима отново ще ходят на лагер в Гърция и Турция. В този период "Литекс" ще изиграе 7 контроли. Красимир Балъков събира футболистите на 10-и януари. Първият етап от подготовката ще протече в Ловеч като играчите ще преминат и задължителните функционални изследвания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай