Шеф на "Лудогорец" изживя ужаса в Истанбул

Шеф на "Лудогорец" изживя ужаса в Истанбул | StandartNews.com

Изпълнителният директор на "Лудогорец" Ангел Петричев е присъствал на живо по време на опита за преврат в Инстанбул в петък вечер. Той се е прибирал от Нион, където представя "орлите" в жребия за третия квалификационен кръг от Шампионската лига.

"Да, добре съм. Благодаря", бяха първите думи на Петричев потърсен от "Стандарт". За радост той вече се прибра у дома, а още днес тръгва отново на път. Този път с "Лудогорец" за мача реванш от Шампионската лига срещу "Младост" (Подгорица).
"Когато бях на летището, шефът Георги Домусчиев ми се обади. Каза ми, че по телевизиите говорят, че има военен преврат в Турция, че става страшно. Беше след полунощ. Аз му отвърнах, че ситуацията около мен е съвсем нормална. Но в този момент, докато си говорихме, изведнъж светлините на мониторите изгаснаха. Хората започнаха да крещят, настана някаква голяма суматоха. След това нахлуха хиляди цивилни хора. Взеха да обикалят покрай летището, а в същото време долу на пистата имаше танкове с картечници. 3-4 танка минаха с много бясна скорост по пистата за излитане", разказа Петричев.

"Служителите на летището също изпаднаха в паника. Затвориха магазините и всичко останало за половин час. Нямаше храна, даваха ни само вода в продължение на 17 часа", заяви още шефът. Той уточни, че не се е чувствал застрашен по някакъв начин. "Чу се един единствен изстрел, но отдалеч. Хората си шестваха, но мирно, нямаше анархия, не е имало трошене на магазини или нещо подобно", добави Петричев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай