Шампиони по мини футбол играха благотворителен мач за лечението на млада жена

Шампиони по мини футбол играха благотворителен мач за лечението на млада жена | StandartNews.com

Двукратните шампиони на България по мини футбол "VIP dent" Пловдив и двукратните носители на бронза - "Байкал" Кърджали изиграха благотворителен мач за събиране на средства за лечението на 29-годишната Тинка Гачева.

Срещата се проведе в събота на футболното игрище в двора на СОУ "П.Р.Славейков" в Кърджали и завърши с победа 5:4 за гостите. „От входни билети и специални благотворителни талони на стойност 20 лв. и 50 лв.бяха събрани близо 2 500 лв.",съобщи Маноил Димитров от кърджалийския тим, който благодари на всички фенове, застанали зад благородната кауза.

Тинка Гачева е майка на две деца, която се нуждае спешно от средства за лечение от "Лимфон на Ходжкин" - стадий 4В, което да се извърши в болница "Джон Хопкинс Медисън" в Истанбул. Необходимата и непосилна за семейството на Тинка сума за лечението й е 71 930 евро. Близо половината от средствата вече са събрани, но тя все още се нуждае от подкрепа, за да събере останалата част. Младата жена е от Кърджали, но от няколко години живее в Пловдив

Приятелите на Тинка продължават кампаниата и на 29 октомври организират благотворителен концерт. Желание да пеят на сцената на Дома на културата в Кърджали са заявили повече от 10 изпълнители и групи, сред които народните певци Николай Славеев и Здравко Мандаджиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай