СДВР: Мачът "Левски" - "ЦСКА-София" е риск за София

СДВР: Мачът "Левски" - "ЦСКА-София" е риск за София | StandartNews.com

Футболната среща между отборите на „Левски" и ЦСКА създава голям риск в столицата, като за пореден път тя съвпада с няколко почивни дни. Това каза пред журналисти директорът на СДВР ст. комисар Младен Маринов.

„Очакваме по-голям интерес в сравнение с предишната среща. Създадена е необходимата организация", коментира ст. комисар Маринов.

По думите му традиционно феновете се събират на определени места и от там правят групово придвижване към стадиона. „Що се отнася до самата среща, в секторите „Б" и „Г" има т. нар. самоохрана от стюарди от самите фенклубове. Нашият ангажимент е при признаци на излизането на ситуацията извън контрол, да се намесваме", посочи директорът на СДВР.

Полицията ще следи внимателно входовете на стадиона за недопускане на лица, които имат забрана за посещаване на спортни мероприятия. „Фактът, че футболната среща се играе само на националния стадион „Васил Левски", а не на клубните стадиони на двата отбора, допринася за намаляване на броя на инцидентите", каза още той.

Според него не може да се изчисли точно какъв ресурс се употребява за охраната на тази футболна среща, като той е сериозен, но когато става въпрос за сигурността и обществения ред, това е последното, което трябва да се смята.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай