С 9 играча, България падна от Армения

С 9 играча, България падна от Армения | StandartNews.com

Ереван. България загуби мача-реванш срещу Армения с 1:2 и така намали драстично шансовете на тима ни за класиране за бараж за Мондиал'14.

Мачът на стадион „Републикански" в Ереван, който се игра пред около 10 000 зрители, бе от група „B" на квалификациите в Зона „Европа".

През първия четвърт час от мача, нито един от двата отбора не успя да вземе надмощие, нито териториално, нито с някакви по-опасни положения за гол.

Вардан Минасян направи една принудителна смяна в 12-та минута, след като Арзуманян фаулира грубо Георги Миланов, но сам се контузи, и напусна терена, а на негово място влезе Валери Алексанян.

Първата чиста голова ситуация бе в 18-та минута, и бе за Армения. Страхотна индивидуална атака направи Арас Йозбилиз, който проби, стреля мощно от дъгата, и само отлична намеса на Влади Стоянов спаси вратата на България.

В 31-та минута топката влезе в мрежата на арменците, но Емил Гъргоров бе в ситуация на засада, маркирана преди това.

На-доброто положение за гол пред тима на България през първото полувреме бе в 36-ата минута, когато капитанът Ивелин Попов бе изведен сам срещу вратаря на Армения, но пропусна.

Йозбилиз в 45-ата минута вкара гола за Армения. Той бе точен от пряк свободен удар. Нарушението бе отсъдено за фаул на Николай Бодуров срещу Йозбилиз, като българският бранител получи червен картон.

В 60-ата минута капитанът на България Ивелин Попов от пряк свободен удар изравни резултата.

Преди това Станислав Манолев на два пъти пропусна отлични положения за България.
В 63-ата минута Светослав Дяков получи втори жълт и червен картон, като остави отбора на България с 9 души.

В 87-ата минута голмайсторът на Армения Юра Мовсесян направи резултата 2:1, като се възползва от грешка на вратаря Стоянов.

Ситуацията в групата ще стане доста по-ясна след края на останалите мачове от групата, които се играят по-късно в петък. Малта домакинства на Чехия, а Дания приема класиралия се вече за Световното първенство тим на Италия.

В моментното класиране в групата, Италия е на върха с актив от 20 точки от 8 мача. България остава втора с 13 точки от 9 мача, а Дания и Армения делят третото място с по 12 точки, но арменците имат мач повече. Чехите са пети с 9 точки, а аутсайдерът Малта е на дъното с актив от 3 точки. Във вторник националите приемат в София тима на Чехия в последния си мач от квалификациите.

Изненадата в състава, подбран от Любослав Пенев, бе Владислав Стоянов, който смени Николай Михайлов на вратата. Близнакът Йордан Минев бе десен бек, а Иван Иванов и Николай Бодуров действха в центъра на отбраната. Петър Занев пък бе отляво, като смени друг титуляр Веселин Минев. Владимир Гаджев, Светослав Дяков, Станислав Манолев, Ивелин Попов и Георги Миланов бяха в центъра на терена, а на върха на атаката бе Емил Гъргоров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай