Родни клубове: Трифон ще остане в историята на бг футбола

Родни клубове: Трифон ще остане в историята на бг футбола | StandartNews.com

Трифон Иванов ще остане в историята на българския футбол. Това написаха родните клубове по повод внезапната смърт на Туньо и изказаха своите съболезнования към семейството му. 

"Армейци, днес ни напусна един от легендарните защитници на ЦСКА и българския футбол – Трифон Иванов. Ръководството, треньорският щаб, футболистите и всички служители на футболен клуб ЦСКА изказват най-искрените си и дълбоки съболезнования на семейството и на всички близки на Трифон Иванов", съобщават на сайта на "червените".

"Трифон Иванов ще остане в историята като един от най-добрите защитници! Трифон е Футболист №1 на България за 1996 година и трикратен шампион на България с екипа на ЦСКА. Има 77 мача с 6 гола за „А" националния отбор на България, с който е бронзов медалист от световното първенство в САЩ през 1994 г.", отбелязва сайтът на ЦСКА.

От "Левски" също почетоха Иванов. "Почина един от най-легендарните футболисти на България Трифон Иванов. Бранителят е получил масиран инфаркт по-рано днес", пишат "сините".

"Трифон Иванов ще остане в историята на българския футбол като един от най-добрите защитници – Футболист №1 на България за 1996 г. Има 77 мача с 6 гола за "А" националния отбор на България, с който е бронзов медалист от световното първенство в САЩ през 1994 г. Паметен ще остане неговият гол във вратата на Русия на Националния стадион "Васил Левски" на 10 септември 1997 г., с който България се класира за Мондиал'98. ПФК "Левски" изказва съболезнования на роднините и приятелите на националния защитник!", отбелязва сайтът на Левски.

От "Лудогорец" изказаха съболезнования на близките и семейството на Трифон Иванов. "Легендарният защитник на националния отбор от близкото минало почина на 50-годишна възръст в събота сутринта. Трифон Иванов беше част от едно футболно поколение, което ни донесе огромна радости и гордост. Напусна ни един човек, който оставяше сърцето си на терена и жертваше всичко в името на най-святата кауза във футбола – победата!Мир на праха му!", пише на сайта на разградчани.

"Преди да бъде голям футболист, Трифон беше голям мъж. С огромно сърце и винаги готов да помогне. Всички ние скърбим за загубата на един истински приятел. Почивай в мир, Трифоне!", отбелязаха от Български футболен съюз по повод кончината на големия футболист.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай