Реакции след загубата от Армения

Реакции след загубата от Армения | StandartNews.com

Ереван. Любослав Пенев каза пред БНТ след загубата на българския отбор от Армения, че е горд с играчите си и че странични фактори са попречили на тима да играе на бараж за Световно първенство.

Любослав Пенев посочи, че не може да има претенции към играчите си, които са били перфектни до последната минута. Той каза, че играчите му заслужават поздравления, тъй като са направили и невъзможното да стигнат ако не до победа, поне до точката, но не се е получило.

Любослав Пенев бе категоричен, че явно тимът ни е силен и е неудобен, и не е допуснат до участие на бараж за Световно първенство.

Специалистът отбеляза, че от началото на световните квалификации отборът страда заради съдийски отсъждания, като и в този мач се е получило това.

Селекционерът на България бе категоричен, че преди червения картон на Бодуров е трябвало да има такъв за арменски футболист, заради грубо нарушение срещу Георги Миланов.

Любослав Пенев каза още, че играчите му няма от какво да се срамуват и могат да вървят с гордо вдигнати глави. За предстоящия мач срещу Чехия Любослав Пенев заяви, че тимът излиза за победа. Той каза, че очаква от играчите си отново да покажат характера и духа, който са демонстрирали от началото на квалификациите.

Защитникът Петър Занев бе един от най-силно представилите се футболисти за отбора на България в квалификацията срещу Армения. Занев коментира, че той и съотборниците му са дали всичко от себе си, но не са имали шанс да стигнат поне до точка.

Занев каза, че въпреки първия червен картон в мача, на почивката той и съотборниците му са били сигурни, че имат сили да обърнат развоя на двубоя и да измъкнат успеха. След червения картон на Светослав Дяков, с девет души на терена, вече е било много трудно. Въпреки това, според Занев, отборът на България е продължил да надиграва домакините и да доминира, като Армения е стигнала до успеха при последната си атака в мача.

Според Петър Занев в квалификациите на тимът е липсвала достатъчно увереност и самочувствие, което не е позволило в крайна сметка отборът да стигне до бараж.

Пред БНТ вратарят на тима на България Владислав Стоянов каза, че всички в отбора са безкрайно разочаровани, тъй като по нелеп начин тимът е изпуснал шансовете си за бараж.

Вратарят каза, че отборът на България е играл по-добре от съперника, но не е имал шанс. Стоянов бе категоричен, че българите са надиграли съперника както с човек по-малко, така след това и с двама по-малко.
Владислав Стоянов анализира, че през първото полувреме тимът на България е играл по-предпазливо, тъй като е изчаквал съперника.

За първия гол на Армения, който бе от пряк свободен удар, Стоянов коментира, че изпълнението на Араз Йозбилиз е било майсторско, като той е стрелял в ъгъл, в който вратарят няма видимост.
Владислав Стоянов каза още, че срещу Чехия тимът на България ще играе за честта си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай