Проверки и задържани от МВР преди дербито

Проверки и задържани от МВР преди дербито | StandartNews.com

София. Столицата е под сериозна полицейска охрана един час преди дербито между отборите на „Левски" и ЦСКА. Пред джамията и около Националния стадион „Васил Левски" има жандармерия.

Проверяват се граждани около спирките на градския транспорт, метрото и на контролно-пропускателните пунктове към стадиона. На мача няма да бъдат допускани граждани в нетрезво състояние, както и такива, които носят със себе си огнестрелни и хладни оръжия, пиротехника и др.

Общо 66 души са задържани към 15.30 часа, съобщиха от МВР. В района на Орлов мост и Националния стадион „Васил Левски" се образуваха задръствания малко преди мача. 

„28 задържани лица има до момента, преди футболната среща между отборите на ЦСКА и "Левски" ". Това съобщи по-рано главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров за БНР. Той уточни, че задържаните граждани са били без лични документи, употребили алкохол или нарушавали обществения ред. След това броят на арестуваните се увеличи.

„Потвърдила се е информацията за нападенията над чужденци, за която се говори в социалните мрежи", каза още комисарят. И уточни, че след 21.00 часа снощи, 7 фенове на „Левски" и един на ЦСКА, са направили опит да нападнат четирима бежанци от африкански произход. Спречкването е станало пред джамията в центъра на столицата, но е предотвратено нападение.

„Снощи няма сериозно пострадали, благодарение на бързите и адекватни действия на служителите на МВР", обясни главният секретар на МВР.

„МВР ще направи всичко възможно, в рамките на закона, да осигури сигурността на гражданите и опазването на обществения ред преди, по време и след футболната среща между отборите на ЦСКА и "Левски". Подготвени са водометни машини. Засилено е полицейското присъствие на територията на цялата столица", добави още Лазаров за дербито между „Левски" и ЦСКА. Той уточни, че СОБТ ще участва в опазването на обществения ред.

Двубоят между "Левски" и ЦСКА ще е на стадион "Васил Левски" и започва в 16 часа. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай