Президентът на ФИФА поздрави "Лудогорец" (ОБЗОР)

Президентът на ФИФА поздрави "Лудогорец" (ОБЗОР) | StandartNews.com

Петата е най-сладката титла, обявиха шефовете

"Лудогорец" отпразнува с празненство 5-ата поредна титла. Тя беше връчена на отбора след последния домакински мач за сезона с "Берое", в който полурезервният състав на Георги Дерменджиев загуби с 0:2, а старозагорци си осигуриха участие в Лига Европа. След последния сигнал разградчани се качиха на специално монтирания подиум и грабнаха титлата от вицепрезидента на БФС Атанас Фурнаджиев. А в центъра на терена беше изобразена цифрата 5 - подвиг, който се е удавал само на ЦСКА през 50-те години на миналия век. "Винаги ще играем за победа и ще гоним титла", заяви изпълнителният директор Ангел Петричев. "Не бих искал да сравнявам петте трофея, но може би тази сега ни е най-сладката. Първата също беше ценна, защото емоцията ни тогава беше най-чиста", допълни той. "Бях убеден, че ще сме шампиони от самото начало - допълни Дерменджиев. - Надявам се на добър жребий в Шампионската лига. Не ни трябват много нови футболисти, търсим един-двама."

Като най-трудни съперници във втория предварителен кръг в Лигата за шампионите се очертават "Олимпия", "Ференцварош", "Жрински" и "Апоел" Беер-Шева. В третия кръг вече идва ред на "Астана" на Станимир Стоилов, "Цървена звезда", "Розенборг", "Астра" и др.

"Лудогорец" беше поздравен и от новия шеф на ФИФА Джани Инфантино с писмо до Боби Михайлов, в което пише: "От името на цялото футболно семейство бих искал да благодаря на "Лудогорец" и БФС за това, че помагат да се разпространи позитивното послание на футбола".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай