Португалец ще носи късмет на националите в Париж

Португалец ще носи късмет на националите в Париж | StandartNews.com

Португалският шофьор Едуарду ще опита да донесе отново късмет на националите по футбол в Париж в световната квалификация довечера от 21,45 ч (бъл.вр), разкриха от БФС.

Същият този човек, който бе зад волана на автобуса на България, за да закара отбора на Димитър Пенев от хотела до стадион "Парк де Пренс" на превърналата се в легендарна дата за българския футбол, 17 ноември 1993 година.
„Помня, че преди онзи мач между Франция и България, домакините бяха прекалено убедени в победата и не допускаха друг резултат, освен пълния успех. Дори бяха малко високомерни. Преди мача в автобуса на българския отбор цареше тишина. Помня, че Стоичков и вашият вратар и капитан Михайлов седяха на предните седалки, близо до треньора ви (б.р Димитър Пенев)", връща се назад в спомените си 55-годишният португалски шофьор.

„След мача много се зарадвах, защото като португалец, ние имаме голямо футболно съперничество с французите. В автобуса беше невероятно. Българите, пееха, крещяха, веселяха се. Беше невероятно, всички празнуваха победата с луди крясъци", разказва Едуарду, който е роден близо до Порто, но е фен на лисабонския гранд Бенфика.

„Работя от 30-години като шофьор за френската федерация и съм возил различни големи отбори, но за мен номер едно остава онзи състав на Франция с Жирес, Фернандес и Платини – бяха невероятни", казва Едуарду.

Пожелавам успех на българския отбор и на треньора Петър Хубчев, който също е част от онзи знаменит ваш тим", завършва шофьорът – кадем на националния ни отбор. Снощи воденият от Петър Хубчев и помощника му Георги Донков тим направи официалната си тренировка на "Стад дьо Франс".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай