Полицията събира ултраси за конско преди "Локо" - "Ботев"

Полицията събира ултраси за конско преди "Локо" - "Ботев" | StandartNews.com

Полицията в Пловдив отсега е нащрек заради предстоящото на 8 март дерби между "Локо" и "Ботев". Органите на реда привикват в сряда от 10.00 часа тарторите на враждуващите агитки, научи "Стандарт". На тристранната среща ще бъдат обсъдени всички подробности около битката за Пловдив, за да не се стига до боища, каквито имаше преди и след предишните издания на взривоопасния мач. Цялата централна част на Пловдив ще бъде блокирана от ранни зори на 8 март.

Полицията ще забрани пироефектите по време на дербито, за да не се стигне до тежък инцидент като този, при който фен на "Ботев" загуби ръката си преди няколко месеца.

Шествие с рейс до "Лаута"

пожелаха феновете на "Ботев" в деня на дебито с "Локо". "Бултрасите" от няколко дни навиват треньора на "канарите" Пепо Пенчев да позволи клубният рейс и ултрасите да поемат заедно към стадиона на вечния съперник. По този начин агитката се надява да надъха още повече играчите. Засега Пенчев не е дал благословия, защото се опасява от пренавиване на подопечните му. Днес ще стане окончателно ясно дали идеята все пак ще бъде приета. Точно 1500 "бултраси" ще тръгнат вкупом към "Лаута" в 11.30 часа на 8 март. Сборният пункт е стадион "Христо Ботев".

Селекцията на "Лаута" продължава

с взимането на проби на Тодор Маринчев. Треньорският щаб на "Локо" (Пд), начело с Христо Колев-Бащата, се надява младият халф да им хване окото, защото "смърфовете" имат нужда от попълнения. Маринчев е юноша на "Спартак" (Вн). Той ще бъде тестван поне 3-4 дни преди да бъде решено дали да му бъде предложен договор.

Лазар Марин и Малкия Шивач се върнаха

в строя и вече тренират наравно със съотборниците си в "Ботев". Двамата пропуснаха победата срещу "Марек" с 3:0. Марин и Момчил Цветанов дори са гласени за титуляри в дербито с "Локо" (Пд) заради бързината си. Именно на скоростни контри ще заложат "жълто-черните" на "Лаута".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай