Полицията: Без компромиси на дербито

Полицията: Без компромиси на дербито | StandartNews.com

Чакат над 20 000 днес на националния стадион

"Червените" се надъхаха с факли, в "Левски" се шегуват

Без никакви компромиси за цесекари и левскари. Това обявиха от полицията ден преди мача между "червени" и "сини" на Националния стадион "Васил Левски". ЦСКА и "Левски" ще мерят сили днес от 16,30 часа. От СДВР заявиха, че ако частната фирма, която е наета да охранява феновете на ЦСКА, не се справи, то полицията ще се намеси веднага. "Ако някой приема присъствието на полицията като провокация, значи няма добри намерения. Навсякъде по света всички искат да има униформени, даже си плащат, а само тук не е така", обявиха от полицията. "Ангажиран е целият ресурс на столична дирекция. Ще се действа без компромис към всеки нарушител на реда. Ще има присъствие на полицията и на стадиона, но то ще е минимално. Ако преценим, че частната фирма не се справя, поемаме нещата. През последните години публиката в такъв мач е около 20 000, но сме готови и за пълния капацитет на стадиона", допълниха още от полицията. И уточниха, че на стадиона няма да бъдат допускани зрители във видимо нетрезво състояние и посетители, които носят забранени предмети и вещи - огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми и чадъри. Шествията на привържениците на двата отбора в София преди мача ще бъдат съпровождани от полицейски служители по маршрута на придвижване.

В същото време днес се очакват над 20 000 зрители на мача. Вчера от ръководството на "червените" обявиха колко бройки бяха продадени. 8700 пропуска са закупени от фенове на "армейците", а с 200 по-малко са билетите взети от привържениците на "Левски". Очаква се днес още поне 3-4 хиляди фенове на двата тима да си купят пропуски непосредствено преди двубоя.
В същото време 1000 фена на ЦСКА надъхаха своите футболисти преди дербито. Те се събраха на ст. "Българска армия", където тимът на Едуард Йорданеску проведе последната тренировка за мача. Феновете запалиха и факли, като не спираха да дерат гърла.

В лагера на "сините" пък настроението бе повече от добро вчера. Заниманието премина в шеги и закачки. "Сините" се готвеха на официалния терен на "Георги Аспарухов", като заниманието беше закрито за медии и фенове. Клубната телевизия засне част от тренировката. На кадрите се вижда, че настроението сред играчите е добро и не се забелязва дори и нотка на притеснение преди сблъсъка с "червените".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай