Поискаха от Петев да играем бараж (ОБЗОР)

Поискаха от Петев да играем бараж (ОБЗОР) | StandartNews.com

Селекционерът си води спец по допинг в националния

Ивайло Петев беше официално представен като национален селекционер, а поставената пред него цел е България да играе бараж за Евро 2016. Нашите са на 4-о място в квалификационна група "Н" с едва една победа от четири мача. Официалният дебют на Петев ще е срещу Италия на "Васил Левски" на 28 март.

Назначението на треньора беше гласувано с пълно единодушие от Изпълкома. Това разкри един от ръководителите на БФС Кирил Домусчиев. "От него се иска да гони третото място, тъй като все още имаме теоретични шансове. Нормално е да има поставени задачи", обяви благодетелят на "Лудогорец".

"Моята цел винаги е била първото място", каза самият Петев. "За мен е голяма чест да бъда национален селекционер. Ще направя всичко възможно да измъкнем максимума от тази квалификации и да изградим наш стил, който да радва всички", продължи наследникът на Любо Пенев.

Той обяви и щаба, с който ще работи. Негови помощници ще са Алекси Желязков, кондиционният спец Роко Перота и д-р Валентин Великов, който е член на комисията за борба с допинга към УЕФА.

"В националния ще играят тези, които са в най-добра моментна форма", категоричен беше Петев. "Отказах доста сериозни оферти, но не искам да назовавам имена на отбори. Предизвикателството, което поемам, е доста голямо. Казано по друг начин - хвърлям се в дълбокото", каза още Ивайло.

Лечков: Искам да се сритаме с Италия

Искам да скочим, да се сритаме с Италия, обяви отговорникът за националния отбор Йордан Лечков при представянето на новия селекционер. "Избрах Петев и го предложих, защото вижданията ни съвпадат", категоричен беше бившият национал. "Винаги сме давали пълна свобода на селекционера, ако не съм прав нека някой ме обори. Ивайло е голям мъж, знае с какво се захваща. Всички поемаме риск. Искаме да се представяме добре. Националният отбор е трамплин, и за играчи, и за треньори. Ако говорим за гаранция, няма как да я дам." обясни Лечков.

Той призна, че е имало и други варианти за селекционер: "В момента не е коректно да говорим за тях, след като вече сме направили избор".

Идея: "Б" отбор ще събира пари

Интересна хрумка сподели пред медиите вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков. Изпълкомът трябва да гласува създаването на "Б" национален отбор, който да събира пари за БФС. "Това ще стане през януари и затова не искам да избързвам, но идеята е Ивайло Петев да има поглед върху максимално голям брой футболисти, от които да селектира избраниците си. Този отбор ще играе мачове в България, а защо не и в чужбина и по този начин да се вкарват приходи в касата на БФС", каза Лечков.

Договорът е за три години

обяви шефът на БФС Борислав Михайлов. Контрактът на Ивайло Петев влиза в сила от 1 януари, поясни още той. "Никога не съм обявявал какви пари ще взима треньорът и сега няма да го направя", добави той. "Докато има теоретична възможност трябва да се гони класиране", коментира Михайлов по повод предстоящите квалификации.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай