Почваме Дания с щиковете

Любо Пенев спира с въртележка "Червения динамит", чуди се за нападателя

Почваме Дания с щиковете      | StandartNews.com

Копенхаген.  На нож! С този боен вик публиката ще призове националите на Любо Пенев за победа над Дания в световните квалификации. Нашите излизат тази вечер от 21,00 ч на "Васил Левски" с леко осакатен състав, но с невероятно самочувствие от четирите точки, постигнати с Италия и срещу Армения.

25-метров плакат ще вдигнат привържениците от обединението на фен клубовете. Съдържанието му е чисто патриотично, посветено на 100-годишния юбилей от началото на Балканската война. Върху транспаранта ще грейне и войн от прочутата картина "На нож" от Ярослав Вешин. Около юнака ще бъдат вдигнати и няколко знамена, копиращи бойните флагове на легендарни български полкове, участвали в различните войни за родината.

За съжаление не повече от 20 000 патриоти се очаква да дойдат днес на стадиона, за да подкрепят младия тим на Любо Пенев. Отборът ни е в подем, съперникът си заслужава, а този път и билетите са на прилични цени. Явно обаче късният час или инерцията от последните години ще откаже доста запалянковци да дойдат на трибуните.

Други проблеми има Любо Пенев предвид отсъствието на двама наказани титуляри (Дяков и Веселин Минев) и контузията на още трима основни играчи - Емил Гъргоров, Петър Занев и Георги Сърмов.

Твърде вероятно е селекционерът да прибегне до въртележка в защитата, за да спре "Червения динамит". Най-вероятно десният бек Йордан Минев ще смени близнака си Веселин на левия фланг. В неговата зона пък ще брани Иван Бандаловски от ЦСКА, който беше извикан в последния момент.

Неяснота има около още два поста. За заместник на Станислав Дяков в средата на терена селекционерът избира между Христо Златински и Георги Илиев. Халфът на "Локо" (Пд) има повече опит в тази селекция на националите. От друга страна, капитанът на "Черно море" е в отлична форма, макар тимът му да не върви особено добре.

Дилема има и за върха на атаката. Все пак Илиан Мицански има доста по-добри шансове за титуляр от Валери Божинов или Димитър Рангелов. Очаква се нападателят на "Верона" да се появи в игра едва след почивката.

Допълнителен стимул за изява ще имат Манолев, Георги Миланов и Бандаловски. Хора на "Рома", "Торино", "Ювентус" и "Удинезе" идват за българските национали. Твърде вероятно е през зимата тримата да сменят клубовете си с италиански отбор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай