Победа за "Славия" в Европа след 20 години

Победа за "Славия" в Европа след 20 години | StandartNews.com

Славия се завърна с победа в Европа след 20-годишно чакане.

Белите спечелиха много сладка и донякъде неочаквана, но силно желана победа над полския "Заглебие" с 1:0 в първия квалификационен кръг на Лига Европа.

По случай чаканото 20 години събитие, футболистите и феновете на "Славия" се поздравиха с придобилото известност през последните дни исландско пляскане с ръце. А преди мача стотина верни фенове на отбора направиха и шествие до стадиона.

Гола на победата вкара руснакът от лезгински произход Сердер Сердеров в 85-ата минута, когато публиката вече очакваше равенството. Нападателят се разписа, оползотворявайки пробив и пас на Абуд Омар, който свърши по-трудната работа при атаката.

Изненадващо в ложата на "Васил Левски" се появи Младен Михалев-Маджо, когото повечето слависти бяха забравили и който със сигурност си е припомнил славните 90-те, гледайки първото участие на "Славия" в евротурнирите за последните 20 години. Някогашният бос на СИК и на "Интергруп", който от години живее в чужбина, беше в ложата, в компанията на президента Венци Стефанов - именно човекът, който преди време призна, че парите за издръжката на клуба идват от Маджо.

За негово удоволствие и за огромна радост на малобройните фенове на националния стадион, играчите на Александър Тарханов го зарадваха с победа!

Реваншът е след седмица.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай