Пловдив потъна в кръв след дербито (ОБЗОР)

Пловдив потъна в кръв след дербито (ОБЗОР) | StandartNews.com

Хулиганите матираха полиция и жандармерия

Враждата между ултрасите на "Локо" и "Ботев" превърна Пловдив в бойно поле. Нощта след дербито за Купата между двата тима (1:1) бе белязана от кървави мелета из целия град. Този път двете агитки надминаха себе си и дори жандармерията и полицията се оказаха безсилни да се справят. Причината - битките се състояха приблизително по едно и също време в различни точки под тепетата. Инцидентните сблъсъци с по 4-5 участници от двете страни са били десетки, но без тежки последици.

Организираните пък са били четири. Двете най-големи са се случили в ресторант "Рандеву" в кв. "Кючук Париж" и в парка до училище "Васил Коларов". В първия случай 50 ултраси на "Локо" са нападнали заведение, което е известен събирателен пункт за "бултраси". "Черно-белите" изненадали "жълто-черните" като резервирали половината кръчма. Хулиганите посрещнали шестима заблудени ботевисти с бухалки, боксове и ножове. Доста фенове са били окървавени, но тежко пострадали няма. Пред учебното заведение пък по 40 души от двете агитки са си устроили юмручна среща. Само едно момче от "смърфовете" е с посинено око, защото полицията е пристигнала минути по-късно. Масов бой е имало и в кв. "Кършияка", научи специалният пратеник на "Стандарт" за дербито. Там фенове на "Локо" и "Ботев" дори са се сблъскали с колите си под мост на река Марица. В настаналата суматоха се е стигнало до бой с щанги.

Фитил оставил Очиларката без ръка

Фенът, чиято ръка е откъсната от лакътя надолу - Кристиян, по прякор Очиларката, ще живее. Това съобщи за "Стандарт" доц. д-р Владимир Ставрев, който е началник на клиниката по ортопедия и травматология към Университетска болница в Пловдив, където е настанен 21-годишният младеж. Ултрасът е пострадал жестоко, когато опитвал да вкара фитил в саморъчно направена бомбичка в апартамент в кв. "Кючук париж". Истинско чудо е, че няколко други фенове на "Ботев" са се разминали без наранявания, макар че са били близо до Кристиян в момента на взрива. Вчера майката на момчето бранеше сина си пред болничната стая. Тя не даваше на медии да припарят. Очиларката бил все още в шок. След време ампутираната част от ръката му ще бъде заменена с протеза. Той вече е вън от опасност за живота, но се нуждае от кръв. Именно заради това вчера негови приятели от агитката даряваха такава.

Гостите поломиха клетката

която бе предназначена за тях, оплака се административният шеф на "Локо" (Пд) Атанас Узунов вчера. "Картината не е никак добра, изпочупено е всичко, и двете огради. Едната е бутната долу. Трябва да си пазим базите и стадионите, които и без това не са цъфнали от красота. Полицията снима щетите още по време и след мача с "Ботев", знаят какво е положението. Надявам се Дисциплинарната комисия да отсъди загубите да бъдат възстановени от "канарчетата"", заяви бившият съдия. Впечатлени от двете агитки и от обстановката на "Лаута" обаче останаха двама швейцарци. Те представляваха медия от родината си, която проявила интерес към мача в Пловдив.

След като снимаха случващото се - единият от тях обеща да се върне и за реванша между двата тима в Коматево.
Единственото недоумение за чужденците бе защо интернетът на "Лаута" постоянно прекъсва.

"Канарчетата" отиват на мини лагер

във Варна. В Морската столица "Ботев" ще пристигне още в петък по обяд. Срещата с "Черно Море" от шампионата пък е в неделя. Контузени в лагера на "жълто-черните" са Томаш Иршак, Пламен Николов и Лъчо Балтанов. Тримата обаче имат шансове да се оправят до двубоя с "моряците".

"Смърф" е аут за поне една седмица

заради контузия в адукторите. Става дума за Георги Вълчев. Халфът е с разтежение, получено в края на градското дерби срещу "Ботев". От травми се оплакват още защитниците Деян Молдованов и Богомил Дяков, но тяхното състояние не е толкова притеснително и те ще бъдат възстановени до следващия мач от първенството срещу "Хасково".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай