Платини готов да ни помогне за стадион

Платини готов да ни помогне за стадион | StandartNews.com

Без държавата няма да стане, смята Михайлов

Много съм доволен от организацията на Евро 2015 в България, всичко премина по един изключителен начин, обяви шефът на УЕФА Мишел Платини, който пристигна вчера у нас за финала между Франция и Германия. Срещата се игра снощи в Бургас. Край морето се появи и Зинедин Зидан, който дойде да стиска палци за сина си Лука. Наследникът му пази на "петлите". "За първи път идвам в Бургас и тук наистина небето е по-синьо", заяви легендарният футболист от "Ювентус" Мишел Платини. По покана на кмета Димитър Николов той написа в книгата за гости: "За Бургас - един много красив град с очарователни хора! Оставам ваш приятел!".

Преди да се отправи към стадиона, президентът на УЕФА даде пресконференция заедно с Борислав Михайлов. "Ролята на УЕФА е да развива футбола във всички 54 страни в Европа. Ние бихме могли да подпомогнем асоциациите. Имаме глобална политика за всички страни", отговори Мишел Платини на въпрос дали ще ни удари рамо за нов национален стадион. Той посочи, че България работи много добре за развитието на футбола. "Ние сме доволни, но само бъдещето ще покаже какво ще бъде развитието на футбола в България. Господин Михайлов като вратар на националния отбор на България е побеждавал Франция, макар и не сам, а с други играчи", вежливо припомни Мишел Платини.
"Благодарение на УЕФА и програмата "Хеттрик", базата в Бояна почти е готова. Знаете, че там има три игрища, хотел. Така или иначе един стадион струва повече от това, което можем да вземем от Нион. Те отговарят за 54 държави. Всички искаме нов национален стадион. Но от самата дума, "национален" се подразбира, че трябва да го направи държавата", заяви Борислав Михайлов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай