Петев: Трябва да сме единни

Петев: Трябва да сме единни  | StandartNews.com

Селекционерът на националния ни отбор по футбол Ивайло Петев коментира наболели въпроси пред журналисти, като основна тема бе кошмарната група за Мондиал 2018 в Русия. България изтегли за съперници Холандия, Франция, Швеция, Беларус и Люксембург и на хартия няма големи шансове за класиране.

За групата и шансовете 

„Попаднахме в една от най-трудните групи за Мондиал 2018, но ние трябва да се съобразим с жребия. За да стигнем един ден до Европейско или Световно, трябва да преодолеем такива противници и не можем да разчитаме на по-леки съперници."

Относно откриващата среща с Люксембург

„Това е жребий, аз не съм го избирал. Ние трябва да победим в този мач. Не ние определяме правилата. Ако може да избирам, щях да избера Франция за начало."

За футболистите

„Притеснен съм за Гаджев. Вярвам, че тренировките му със "Септември" са просто временно решение да поддържа някаква форма. Той е основен футболист в националния отбор. Трябва да се насочи към страна, в която да играе. Радвам се, че от "Майнц" са заявили, че Тодор Неделев ще започне да играе. Надявам се и Симеон Славчев да започне да играе редовно, защото разчитам много на тях. Те са футболисти с качества и потенциал и са бъдещето на българския футбол. Георги Терзиев също е младо момче с потенциал. Надявах се Иван Иванов да мога да го повикам, но той е започнал да тренира с отбора си преди десетина дни. Почти е невъзможно да вземе участие в предстоящите срещи на националния отбор."

Специалистът изрази и задоволство от трансфера Ивелин Попов в „Спартак" (Москва).

За Норвегия

„Трябва да сме единни и да направим и невъзможното. Нуждаем се от подкрепата на публиката и съм сигурен, че тя ще ни помогне срещу Норвегия. Трябва да си готов да играеш по един начин и пред 200 човека, и пред 20 000."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай