Петев скочи на Гълъбинов

Петев скочи на Гълъбинов | StandartNews.com

Селекционерът на Ивайло Петев определи постъпката на Андрей Гълъбинов като "недопустима". Нападателят отказа да се отзове на повиквателната за европейските квалификации срещу Хърватия и Азербайджан, защото не бил във форма.

"Всеки взима решения сам за себе си, аз няма какво да направя повече. Разговарях с него и уважих неговото решение", допълни специалистът. В същото време и защитникът Иван Иванов призна, че няма работа в националния.

"Ако трябва да съм честен, не мисля, че съм готов за мач със съперник като Хърватия. Те са на топниво, а аз досега тренирах с втория отбор. Мъчно ми беше да гледам мачовете отстрани", заяви Иванов, който дълго лекува контузия.

Свалете очакванията, призова Попето

Ивелин Попов призова очакванията към националите ни да бъдат намалени. "Виждате къде играем ние и футболистите на другите отбори. Колкото и да си говорим, че не ни се отразява, напрежение, натиск - ами отразява се", заяви Попето, който е измъчван и от контузия. "По-добре съм, днес по-леко ще тренирам, до 1-2 дни ще отминат нещата", добави играчът на "Спартак" М. "За минимална загуба не бих казал, че ще отидем. Настройката е за добра игра и да вземем позитивен резултат", сподели още бившият капитан на тима. "От доста години съм най-опитният, но за лентата, каквото прецени треньорът", допълни Попето.

Напрежението е при хърватите

заяви вратарят на България Божидар Митрев. "Настроението е добро в момента. Не можеш да обещаваш неща, които не знаеш дали ще се случат", сподели още Митрев.

Винаги има шанс за победа

каза крилото на националите и "Фрозиноне" Сашо Тонев. "Вече няма лесни срещи. Гълъбинов? Всеки си носи кръста. Има си причини той да не защитава България", заяви Тонев.

Чудесата са възможни, топка е

заяви халфът Христо Златински. "Тук сме да защитаваме името на България. Може да ви звучи и смешно на някои от вас, но не сме чак толкова по-слаб отбор от Хърватия", добави Златински.

Тези са лесни

заяви хърватската легенда Давор Шукер преди мачовете с България и Малта. "Мисля, че няма да имаме проблем да победим и в двата мача. Ще се надяваме на загуба на точки от Норвегия, но дори нещо да се обърка, ще играем бараж", допълни президентът на федерацията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай