Петев: С какво съм заслужил това?

Петев: С какво съм заслужил това? | StandartNews.com

София. "С какво съм заслужил това нещо? Дойдох с най-добри чувства, исках да работя. Условията бяха да работя в дългосрочен план, за да оставя своя белег. Това не се случи". Това каза Ивайло Петев на специална пресконференция по повод вчерашния скандал на Герена, където бе представен за старши треньор на „Левски". Днес той обяви, че не желае да поеме „сините" и е много обиден от отношението на феновете. Петев е разговарял със семейството си е решил да не се връща на „Герена". 

"Приех поканата с най-добри чувства и много голяма амбиция за излизане от моментното състояние на "Левски", каза Петев и обясни, че случилото се вчера е изключително грозна ситуация. „Дали е тенденциозно или не, аз имам мнение, но ще го запазя за себе си. Но не бих желал да работя в такава обстановка в клуб, който е в навечерието да празнува 100-годишнината си", продължи той.

"Много неща премислих, все пак се съобразявам с мнението на семейството, което не е маловажно. Аз не съм престъпник, не съм крадец, а се почувствах точно такъв", каза още бившият наставник на „Лудогорец".

"Не съм бил предупреждаван, че ще има провокации. Аз съм наясно, че ще има и хора, които ще негодуват след това, което се случи в последните две години (титлите на "Лудогорец"). Но не съм очаквал, че такова нещо може да се случи в 21-ви век", каза още той. Мениджърът му Венцислав Митов пък заяви, че заради "Левски" са прекратили преговорите с няколко чуждестранни клуба.

"Водехме преговори с водещ отбор в Кипър, отбор в първа лига на Австрия и първа лига на Полша. В "Левски" му предложиха един добър договор не като финанси, а като дългосрочен модел за работа. Затова решихме, че е по-добре да продължи кариерата си в "Левски" и прекъснах преговорите с другите клубове", обясни Митов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай