Петев пак шокира: Търпете загубите (ОБЗОР)

Петев пак шокира: Търпете загубите (ОБЗОР) | StandartNews.com

Ще взема мерки да бием във вторник, обяви селекционерът

Ивайло Петев хвърли нова бомба след завръщането на националите от фиаското в Загреб. Нашите получиха три шамара на "Максимир" и мечтите ни поне за бараж за Евро 2016 във Франция отидоха за пореден път в боклука. "Това е пътят. Избрали сме го и ще го следваме. Не съм доволен само от това, че пуснахме два леки гола", изненадващо заяви Петев минути след края на срещата. Днес обаче стана още по-страшно. "Казах и в Хърватия - лош мач за нас. Дадохме път на нови момчета. Трябва им време да свикнат. Трябва да минем през загуби и да изтърпим този процес", изстреля на летището в София селекционерът. "Първият им гол ни повлия. Направихме всичко възможно да затрудним Хърватия, но това попадение в началото до голяма степен наруши доста неща в нашия отбор. Цялата отговорност я поемам аз. Това е нормално. Все пак до голяма степен първия гол повлия, на 100% заставам зад тези думи. Няма да обръщам внимание на класата на двата отбора. Вие сами знаете къде играят техните футболисти и къде нашите. Очаквам да победим Азербайджан - искам го с цялото си сърце. Ще вземем мерки, за да успеем", каза още Ивайло Петев.

За двубоя с Азербайджан във вторник той ще разчита на Светослав Дяков и Йордан Минев, чийто наказания за натрупани картони изтекоха.

Това е качеството, което имаме, но проблемът е повече психологически, отсече Ивелин Попов след загубата. "Трябва много работа, за да излезем от това състояние. Не играхме добре, недобро представяне. В техния отбор са топ футболисти, превъзхождат ни на всеки един пост. Въпреки това пак стигнахме до някакви положения. Ние сме си виновни, че няма да има публика за мача срещу Азербайджан, но пак ние сме хората, които с игра можем да върнем хората на трибуните", каза още Попето.

Българите бяха гроги от страх

"Доминираща Хърватия разби България. Анте Чачич не можеше и да си мечтае за по-успешен дебют" написа "Спортске новости" след класическата победа на Хърватия с 3:0. "Точно такъв шампионски отбор искаме, допълни "24 сата". "Дъждът събуди футболистите и те най-накрая записаха победа. Такава амбиция и устременост не бяхме виждали от доста време, а такава игра не сме показвали от 2007 г." "Призрачна атмосфера на "Максимир" и много силен футбол белязаха дебюта на Чачич, допълва "Ютарни лист". "Българите бяха гроги от страх и дори взеха активно участие в играта на Хърватия, а стоперът Терзиев си заслужи включване в рубриката за куриозните случки на "Евроспорт" с изчистването в собствената си греда."

Не показваме какво можем
Димитър Рангелов

В последните няколко мача не показваме това, което можем. Има качествени момчета и им трябва време, за да влязат във форма. На първо време обаче трябва всички да играят редовно в своите клубове. Хърватите днес контролираха играта. И ние имахме своите шансове, но за съжаление не успяхме да вкараме.

Липсва увереност и самочувствие
Христо Златински

Липсва ни увереност и самочувствие, тъй като загубите напоследък се отразяват. Вкараха ни бърз гол, което ни затрудни допълнително. Не сме подтиснати. Ние излизаме да защитаваме страната си. Надявам се да победим Азербайджан и така да измием срама от тези резултати напоследък.

Защитата е от 11 души
Божидар Митрев

Трудно се говори след такъв мач. Не ни се получи играта. Защитата? В нея играят 11 души, така че не са само хората, които са непосредствено пред мен. Не съм аз човекът, който да прави анализи. Нека други ги правят.

Лош мач, не е приятно
Живко Миланов

Не е много приятно. Много лош мач за нас. Хърватия категорично ни надиграха. Трудно се говори след такава загуба. Според мен ни липсваше увереност и самочувствие. Това не е нормално. Днес играх на непривична за мен позиция, но където ме сложи треньорът, там ще бъда. Надявам се с Азербайджан да сме по-добре и да победим. След това ще гледаме към следващите квалификации.

Момчетата отказаха бойкот
Анте Чачич, селекционер на Хърватия

Не виждам нищо лошо в срещата между Сърна и феновете. Те са искали играчите да бойкотират мача, но Дарио е отказал. Той ми каза всичко, което са говорили. Занимаваме се прекалено много с хора, на които не им пука за футбола. Те разболяха цялата държава. Вижте какво вършат и ги оценете. Видяхте добра игра, борбеност. Футболисти, които и в 93-ата минута се бориха за корнер. Използвахме всички слабости на българите. Заслужиха си поздравленията.

Евро 2016, Група Н

Хърватия - България 3:0
ст. "Максимир", Загреб, без публика

Хърватия: 23. Субашич, 11. Сърна, 21. Вида, 5. Чорлука, 22. Пиварич, 20. Ковачич, 10. Модрич (46 - 19. Бадел ), 4. Перишич, 7. Ракитич, 8. Пиаца (60 - 15. Чоп), 16. Калинич (86 - 9. Крамарич)
Селекционер: Анте Чачич
България: 1. Митрев, 2. С. Попов, 3. Ал. Александров, 4. Терзиев (46 - 5. Иво Иванов), 20. Ж. Миланов, 16. Славчев, 23. Златински, 22. Неделев (46 - 17. Г. Миланов), 19. Тонев, 8. Рангелов, 10. Попов (71 - 7. М. Александров )
Селекционер: Ивайло Петев
Голмайстори: Перишич 2, Ракитич 42, Калинич 81
Жълт картон: Перишич
Червен картон: Чоп 89
Съдия: Артур Диаш (Порт)

Азербайджан - Италия 1:3
Назаров 31; Едер 11, Шаарави 43, Дармиан 65
ч.к. Хюсеинов 87

Норвегия - Малта 2:0
Тетти 19, Сьодерлунд 52

Класиране
1. Италия 8 5 3 0 11:5 18
2. Норвегия 8 5 1 2 10:8 16
3. Хърватия* 8 4 3 1 16:5 14
4. БЪЛГАРИЯ 8 2 2 4 7:9 8
5. Азербайджан 8 1 3 4 6:13 6
6. Малта 8 0 2 6 3:13 2

*Заб.: На Хърватия бе отнета 1 точка

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай