Петев: Казах на Марселиньо, че ще вкара

Петев: Казах на Марселиньо, че ще вкара | StandartNews.com

Селекционерът на националния ни тим по футбол Ивайло Петев показа трезва преценка след успеха ни с 1:0 над Португалия в контролата помежду ни. Специалистът беше доволен от демонстрирания характер, но в същото време изтъкна, че има много елементи от играта, върху които да наблегнем.

„В началото на мача и в последните минути бяхме малко объркани. Играхме срещу класен отбор и ни беше трудно да ги покриваме. Много лесно излизаха на стрелкови позиции или ситуации един на един. Радвам се, че показахме себераздаване и дух", коментира наставникът. „Имахме няколко ситуации, от които да отбележим. Имахме и един прекрасен, фантастичен вратар, който днес хвана дузпа. Имаше подобен инцидент и в другото наказателно поле (има предвид игра с ръка – б.р.), ала така е преценил съдията, така е отсъдил. Честитя победата на нашия президент, който ни направи възможна такава класна контрола."

„Още преди мача казах на Марселиньо, че ще вкара. Така го усетих. Имам силно шесто чувство. Много се радвам, че той се разписа, защото е важно за него. И той, и останалите показаха характер днес. Имаше много хубави моменти в мача, от които съм доволен. Сътворихме добри комбинации в дълбочина и на скорост, след които можехме да вкараме и втори гол. Надявам се тази победа да ни вдъхне самочувствие."

„В съблекалнята казах първо, че този мач е свършил и започваме да се готвим за двубоя с Македония след 3 дни. Нужно е да излезем със същата мотивация и концентрация, за да може този мач да е по-успешен от този. Надявам се в дните, които ни предстоят, да успеем да неутрализираме, ако някой от играчите живее с резултата от днес. Трябва да анализираме грешките, които направихме днес, и да ги отстраним. Класата на противника беше много висока. На такъв противник няма как да противодействаме по друг начин. Беше нужно да бъдем като юмрук - и в едната, и в другата фаза на играта. В много моменти това се получи.", сподели още Петев.

"Марселиньо е комплексен играч с изключително владеене на топката, много е нестандартен и това си пролича в някои моменти. Жалко е, че чакаме подрастващото ни поколение да покаже такава класа. Трябва да се учиме от грешките си, имаме го впредвид за бъдеще."

"Не знам какво е състоянието на Симеон Славчев. Докторът каза, че той е получил комоцио. Не мога да кажа сега дали ще разчитаме на него за следващия мач. Жалко е, понеже той се включи много добре след смяната си", каза още Петев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай