Паразлък за пари взриви "Ботев"

Паразлък за пари взриви "Ботев" | StandartNews.com

Двамата най-класни играчи на "Ботев" - Иршак, Стаховяк, както и Даниел Златков са в немилост. Те са пред напускане на "канарчетата", защото отказват да преподпишат нови договори и да си намалят настоящите заплати. Триото не попадна в групата за днешната контрола на "Ботев" срещу "Берое" в Коматево. И без тях пловдивчани удариха заралии с 1:0 с гол на Лъчо Балтанов. 2500 души по трибуните се чудеха къде са чехът Иршак и полякът Стаховяк, които са и любимци на "бултрасите".

Иршак най-вероятно ще премине в "Левски", а вратарят Стаховяк иска да се връща в родината си. Бг Роналдо - Дани Златков пък не иска и да чуе за намаляване на заплатата си, която удря тавана от 6000 лв. в "Ботев".

"Ще разчитам на млади играчи в състава. Виждате, че те оправдават доверието ми. Имаме интерес към Карачанаков, но не на всяка цена. Финансовите ни разминавания с някои от опитните играчи ги оставиха на трибуните", заяви след победата над "Берое" треньорът на пловдивчани Пепо Пенчев.

Тичаме, а не играем футбол

ядосваше се след поражението от "Ботев" треньорът на "Берое" Петър Хубчев. "Умората е голяма, но това е нормално за този период. Все още не сме намерили подходящите играчи, тези които са на проби досега ни разочароват", оплака се Хубси. Той коментира и трансфера на Венци Христов в "Риека": "Берое" помогна на два пъти на Венци Христов да стигне до националния отбор. Едни го харесват, други не, желая му успех". Междувременно литовецът Валдемар Боровский вече не се подготвя със заралии. Той е напуснал лагера на старозагорци по семейни причини.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай